torsdag 11 april 2024

11/4-24. Livsamtal. (Torsdagar, ny grupp, kvinnor)


Samtal är livsnödvändigt.

Samtal är ett ljus i mörkret.

Samtal är lindring för oro.



Vad: Livssamtal. Ja, med fika.


När möts vi för samtal: torsdag 11/4-24, torsdagar en gång per månad, var fjärde vecka. (Byte av dag, till närliggande dag, om torsdagen är röd). Tid: kl 1800-1930.


Plats: Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. 


VadSamtal om livet. Vad ingår där? Sorg, skam, glädje, förtvivlan, ensamhet, oro för sig själv eller en närstående, utsatthet. Och hur man kan känna när det värsta har hänt, eller kommer att hända. Eller hur den fantastiska lyckan står oss bi. Det handlar om jaget, hur var och en mår, vad var och en har inom sig. Oroar sig för eller gläds över. 


Samtalet är öppet och kan ta oväntade vägar. Gråt och ilska, liksom glädje, minnen och frågetecknen kan mycket väl vara en del av samtalet. Det är ok. Låt oss lyfta frågor om livet tillsammans.


Vi ger inte råd. Vi talar om hur vi själva känner, tar upp frågor om livet och de ämnen som kan te sig lämpliga för dagen. Det som sägs i rummet stannar i rummet. Vi anstränger oss för att förstå den som berättar. Max 8 personer per tillfälle.


Vi visar varsamhet mot varandra, låter alla få plats. 


En samtalsgrupp består av individer som känner tillit för sig själv och varandra. Det gör att gruppen - efter ett par, tre möten  - stabiliserar sig med ett unikt antal individer som känner att det här är för mig. När det rör sig i en grupp, någon försvinner och någon kommer till, så ändras också spelreglerna i samtalet. En grupp människor som känner tillit i samtalet vågar lyfta sina frågor. Det ändras när/om det alltid kommer nya människor till gruppen och samtalet. Jag tänker att gruppen kan bestå av kanske 8-10 personer (men inte mer än 7-8 på plats/tillfälle) och att var och en behöver känna att det här är en grupp som hon bryr sig om, kommer till och värnar om.  


(Vi har startat en samtalsgrupp för män också, ja, men den här gruppen är för kvinns). 


Det är svårt att kräva och lova närvaro och deltagande, men kanske kan inställningen vara sådan - för att det gör skillnad för alla. 


För vem

För dig som känner ett behov av att samtala om livet med andra. För dig som undrar över hur andra tänker och gör, för att därigenom se hur du kan lära dig nytt. För dig som vill sätta ord på viktiga livsfrågor och tala med andra om dem. För dig som vill veta hur (du själv och) andra tänker om livet. Hur kan vi tänka om livets små och stora frågor?


Samtal i en liten grupp

Vi kommer att mötas flera gånger, för dig som vill. Välkommen du - som vill och behöver ett samtal med andra om livets frågor. Det som sägs i rummet, stannar i rummet. 


Kostnad.

75 kr/gång. Swish 123 075 3715. Ange datum i meddelanderaden. 


Föranmälan så snart som möjligt (Max 8 personer i mötet). 

Tfn 0708 905 731. Mejl till: info@roslagensbokhandel.se 

Eller genom ett besök i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje 


Arrangör; Mångfald Tillsammans

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...