lördag 6 april 2024

Bokhandelns hej!

 

Hej, hej.

Ja, det händer mycket i bokhandeln och jag vill här uppmärksamma dig på några närliggande aktiviteter. Föranmälan gäller alltid, och bäst är om du är snabb med din anmälan. 

Bokcirklarna pågår ständigt. Vill du vara med, så titta in så hittar jag en plats till dig. Det finns lediga platser. 

9/4-24. Inbjudan till ett samtal om en resa i Indien. (Bildvisning). Ann och Sara berättar om en resa de gjort nyligen. De har lärt sig mycket nytt, som också vi kan ha glädje av att veta. Föranmälan till bokhandeln, ja, tack! 

12/4-24 fred, kl 0900. Inbjudan till samtal om folkdräktsdag, folkdans, musik och kultur. (hembygdsföreningar och hembygdsfolk i samverkan). För dig som är aktiv i hembygdsföreningsvärlden i Roslagen och vill dela din förenings tankar och lyssna till de andras - och för dig som ännu inte är medlem i en sådan förening, men är nyfiken på och kanske vill. 

16/4-24. Män i samtal om livet. (Samtalsgrupp för män.) 

17/4-24. Samtal om: Bli och vara samtalstrygg. Gunilla von Perner. Hur samtalar man egentligen? Vad är bra att tänka på och vad är bra att skrota? Även du som vet hur man gör, gör bra att lyssna och delta i det här samtalet. Det har visat sig att det går att öva på sina färdigheter, bli bättre fast man tror att man är fullt bildad i frågan. Föranmälan (snarast) till bokhandeln. 

22/4-24 och 29/4-24. Samtal om Grinden i Dachau : sex essäer om det tidlösa hatet mot judarna. Björn Wiman. Vi talar om hat, trakasserier, demokrati, kunskap och varför. Vill du vara med och samtala om Björn Wimans bok, så anmäl dig skyndsamt till bokhandeln. Vi tänker också samtala tillsammans med Björn Wiman (kulturchef Dagens Nyheter) om hans bok.

22/5-24. Inbjudan till samtal om Estunadräkten (serie föreläsningar/samtal om hembygds- & folkdräkter. Vi talar om olika dräkter varje gång.)

23/5-24. Öppet boksamtal om Så fint att kunskap finns! Bodil Jönsson. Ja, kunskap är viktigt. Vill du vara med och samtala om Bodil Jönssons nya bok, så titta in i bokhandeln med din anmälan (och köpet av boken). Välkommen. 

Ja, det finns fler aktiviteter här. Den 13-18/5-24 arrangerar vi Norrtälje litteraturdagar. Då är det många programpunkter hela veckan - både för barn och vuxna. Har du fått programmet? Om inte, hör av dig. 

Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje



Observandum.

Varje arrangemang, även det lilla, kostar en slant att sätta ihop och

genomföra. Det kan t ex vara fikaköp, resor, marknadsföring, disk,

lokal, telefon, mail, koppar, el, utskrifter, web, anmälningslistor,

städning, tanketid, planeringstid, mellansamtalstid och samordningstid.


Vid bokcirklar, författarmöten och samtal är det också ofta

inköp av och läsning av en samtalsbok. Kanske är det också

ett arvode till en författare eller samtalsledare. Med mera.

Vem står för kostnaden?

Tack, för att du köper en bok, swishar en slant

(ange datum för aktiviteten) och/eller går med i bokhandelns vänner.


Välkommen!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...