fredag 12 november 2021

Kompismössan - Nadia Tolstoy


Det kan kännas väldigt ensamt att börja i skolan. Om man dessutom är lite försiktig av sig är det kanske ingen som lägger märke till en. Kompismössan skildrar den vilsenhet många barn känner när de måste lämna förskolans trygga famn och börja i förskoleklass. Men med lite hjälp av en stickande morfar och en tomatröd mössa kan en ensam sexåring få passa in, genom att sticka ut!


Åhhh, alla barn borde ha en kompismössa! Och världens bästa morfar. Farfar går nog också bra. Det här var så fint, så fint. 

Så himla fint att morfar hämtar på förskolan och på skolan. Och så väldigt bra det blev. Jag blir varm i själen av den här berättelsen. Fina illustrationer är det också. Ja, en väldigt fin bok för fantastiska barn i 3-6 års åldern.

Ja, kompisar är skoj! Har du en kompis? Eller kan du gå till någon som är ensam så att hon eller han får en kompis i dig? Ingen vill vara ensam. Så himla bra med en så klok och stickningsduktig morfar. Tänk, om alla hade det!

Kompismössan är helt enkelt en väldigt bra bok!  Fin, varm och himla bra. 

Peppelipepp!

A..


  • Författare: Tolstoy, Nadia
  • Illustratör: Tolstoy, Nadia


#kompismössan #nadiatolstoy  #idusförlag  #barnböcker 3-6 år  #roslagensbokhandel  #välkommentillbokhandeln #välkommentillnorrtälje  #smultronstället  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...