måndag 8 november 2021

Mina första inspiratörer (0-3 år)


Låt de allra yngsta möta det nyaste tillskottet i Små människor, stora drömmar-serien. I denna bok för barn 0-3 år möter vi ikoniska ledargestalter som gjort stora avtryck på sin samtid såväl som i generationer efter.

Träffa inspiratörerna Martin Luther King Jr., Malala Yousafzai, Harriet Tubman, Corazon Aquino, Rosa Parks, Mahatma Gandhi, Ruth Bader Ginsburg och Greta Thunberg.

Mina första inspiratörer är den helt nya boken i den älskade serien som lyfter historiska och samtida personer som varit betydelsefulla för vårt samhälle. 
Låt alla små drömmare introduceras till världens främsta ledargestalter som inspirerat och influerat människor med sina tal, sitt ledarskap och engagemang. Med ett enkelt tilltal och underbara, unika illustrationer som porträtterar mod, djärvhet och snällhet är den här boken perfekt att läsa högt. 


I kategorin småglinsböcker - 0-3 år - har nu kommit en fantastisk bok att tala med barnen om. Det går att göra skillnad i världen. Några har gjort det när de är unga och några när de är äldre. Om du vill, så går det att göra skillnad. Låt oss berätta det för våra barn. Låt oss berätta om människor som har gjort skillnad. Greta Thunberg har gjort skillnad. Hon var ung när hon började och hon har mobiliserat stora krafter runt omkring sig. Det går som en löpeld och de gör verkligen skillnad - ja, de unga sätter en blåslampa på världen för att de/vi ska förstå att det är allvar med miljöfrågorna. Malala Yousafzai var också ung, bodde i ett land där skolgången för flickor var - och är - problematisk. Hon påtalade vikten av skolgång. Det vet vi, men det behöver uppmärksammas igen och igen. Vi behöver se alla våra förebilder, de som ordat och de som gör det utan våldsamheter. Vår miljö, vår skolgång, våra rättigheter är svåra men viktiga frågor. De behöver fångas varje dag, så att de inte försvinner igen. De behöver göras till fullständiga rättigheter för alla, inte bara några. 

Den här boken är avsedd för läsning för de minsta barnen, de vi nyligen välkomnat till vår vackra jord. Den förenklar för en förälder (eller annan vuxen) att påbörja samtalet med barnen om våra förebilder - inspiratörerna - och de frågor som har legat dem varmt om hjärtat. Ickevåld, rättvisa inför en domstol, lika rättigheter för alla, miljö, skolgång och demokrati är bara exempel på alla frågor vi måste prata med barn om. Lite här och lite där, lite nu och lite då. Kanske får någon läsa på innan hen läser och pratar med barnet. Så bra, då lär sig också den vuxne om personen eller frågan. Här finns grund för goda köksbordssamtal. 

Mina första inspiratörer (0-3 år) är en given present till en nytt litet barn, en födelsedag, en julklapp  eller bara som present vilken torsdag eller lördag om helst. 

Bokhandlerskan gillar böcker som visar några av våra förebilder, de som visar att det är möjligt att göra stordåd. Ja, sånt som gör det bra och bättre för andra. Det här är en sådan. En sådan som jag med glädje talar om i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.

Välkommen till bokhandeln! 

A..


Läs också artikeln om vikten av översättare i tidningen Mitt Roslagen 4/11-21. Artikeln hittas här; https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Mitt%20Roslagen


Utgivningsdatum: 2021-11-08 

 #minaförstainspiratörer #bookmarkförlag #roslagensbokhandel #barnböcker 0-3 år  #kulturtorget   #välkommentillnorrtälje #välkommentillbokhandeln #magiskasamtal  #kulturiroslagen  #norrtälje50år  #sagoläsning  

  • Författare: Sánchez Vegara, Maria Isabel
  • Författare: Kaiser, Lisbeth
  • Översättare: Formgren, Elsie
  • Översättare: Sundström, Sten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...