måndag 15 november 2021

Boksignering lördag den 20 november 2021: Vilse i verkligheten

Boksignering lördag den 20 november 2021 

Kl 1200-1400 

Elisabet Kallin

Vilse i verkligheten. 


Frank ställer sig tätt intill mig i köket och stirrar med gapande mun på min matlagning. Det märks att han vill hjälpa till fast han inte längre kan. Han vill verkligen jobba. Jag ger honom små uppgifter. Här, skala den här moroten. Frank skrider till verket. Han skalar och skalar. Snart är hela moroten borta.

Jag irriterade mig länge på att han åkte och tankade bilen trots att tanken var nästan full. Eller att han hela tiden körde diskmaskinen utan just någonting i den. Varför gör du så, undrade jag. Men det kom aldrig något vettigt svar. Vi i familjen tittade frågande på varandra. Vad var det som hände egentligen?

Vilse i verkligheten är en sann berättelse om hur demenssjukdom kan utveckla sig och hur sjukdomen påverkar de anhöriga som står bredvid och ser på. Boken ger också författarens reflektioner på hur patienter med sjukdomen bemöts i samhället samt egna lärdomar om vad som kunde gjorts bättre om man bara hade förstått.


Elisabet Kallin, född 1956, har en bakgrund som kemist och forskare. Hon driver idag sina egna företag inom kemi och design. Somrarna tillbringar hon i Roslagens skärgård. 

Hon levde ett vanligt och aktivt familjeliv med sin man Frank och deras yngste son när demenssjukdomen kom smygande och ställde tillvaron på ända. Det här är hennes första bok.


#boksignering #lördag #vilseiverkligheten #vistoförlag #roslagensbokhandel #norrtälje #välkommentillbokhandeln #sensusnorrtälje #välkommentillnorrtälje #kulturiroslagen #kulturtorget #lillatorget #norrtelje #samtalgörskillnad #smultronstället 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...