tisdag 2 november 2021

Den vita hinden - Maria Trolle (3-6 år)

Maria Trolle har skrivit en bok om modet att lita på sin egen övertygelse och upptäcka nya sidor av sig själv.

Myras lillebror Kotte är spårlöst försvunnen. När Myra sitter och spejar efter honom i toppen av ett träd kan hon inte sluta tänka på farmor, som också försvann utan något spår. Gåtfulla farmor som med flöjten och musiken öppnade upp världen med sina toner.

Saknaden efter sin lillebror och farmor blir till slut för stark och Myra känner att hon måste göra något. Hon ska ställa allt till rätta. För är det någon som kan hitta Kotte och lösa mysteriet bakom farmors försvinnande så är det hon.

Men först måste hon gå längre än någon annan i byn har gjort förut, in i skogen och ut på ett äventyr fullt av överraskande möten och mystiska ledtrådar.

Den vita hinden är en berättelse för 3-6 år om modet att lita på sin egen övertygelse och upptäcka nya sidor av sig själv. Det är också en berättelse om saknad där den populära Maria Trolle med hjälp av sitt unika och vackra bildspråk visar att slutet av en historia kan innebära början på ett nytt äventyr.


Författare: Trolle, Maria
Illustratör: Trolle, Maria


💕

Älskade barnböcker. Älskade bilderböcker. 

Jag kryper upp i soffhörnet och tar fram boken. Just nu får jag tänka mig att min Ellen sitter bredvid. Hon är inte här, hon är hemma hos sin mamma, pappa och lillebror. De busar, skrattar och bråkar tillsammans. Jag föreställer mig att hon är här, så att jag kan läsa för henne. Det vill jag gärna göra. Nästa gång hon kommer ska jag ta fram Den vita hinden. Den innehåller mycket färg, många detaljer, fina illustrationer och en saga om längtan, kärlek och att vara tillsammans. 

Om man är osams ska man bli sams. Om man försvinner eller kommer vilse är man saknad, någon letar. Någon försöker hitta tillbaka, men kanske inte den andra. Vad har hänt? Det kan finnas många saker att prata om och komma tillbaka till i Den vita hinden

Berättelsen innehåller också en hel del sagofantasi. En annan värld, lite trolleri, en farmor som återkommer i en annan skepnad och en familj som man inte visste fanns. Djur och natur, sopor och trolleri, ja, det finns en hel del här. 

Med den här boken kan vi sätta oss i soffan tillsammans. Läsa långsamt, prata om illustrationer och text, hitta funderingarna och läsa en gång till en annan dag. Det här är en bok att kunna återvända till. 

Den vita hinden av Maria Trolle är fin. Det är en bra present till ett barn i åldern 3-6 år. Särskilt bra blir det förstås om du själv också bidrar till att den blir läst. Tillsammansläsning i en soffa är ju guld, eller hur? 

Den här ska vi läsa på sagostunden i bokhandeln på lördag. Har du ett barn som vill lyssna? 

A.. #barnböcker 3-6 år #denvitahinden #mariatrolle  #sagorfrånmåndalen #bookmarkförlag  
#roslagensbokhandel #norrtälje #välkommentillbokhandeln #välkommentillnorrtälje #kulturiroslagen #sagoläsning  #norrtälje50år  #visitnorrtälje  #visitsweden  #kulturtorget  #lördag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...