fredag 12 november 2021

Bortom grinden


Bortom grinden är en antologi där dikter, noveller och andra texter tolkar rubriken och bilden. Det blir en särskilt blandning av texter som ger anledning till eftertanke. Vad ser du i bilden? Vad ser du i dessa texter?  

Den här typen av böcker ger skribenter en möjlighet att skriva, att publiceras, att delta i tävlingar eller utmaningar. Det är utvecklande och manande. Det är roligt och tillförande. Det ger tanke och nya spår. 

Läs en berättelse. Fundera. Vrid och vänd på orden. Låt de vända inom dig. Nästa dag kan du går vidare till nästa. Och tänka på den. Ge varje berättelse tid och tanke, låt den utvecklas inom dig. 

Vad finns där, bortom grinden? 


**** 

Författare, poeter och illustratörer uppmanades att tolka bokens omslagsbild och titel. Flera hundra bidrag kom in men efter ett tufft arbete kunde juryn enas om de bidrag som skulle publiceras i Bortom grinden .

I boken hittar du bidrag från 22 poeter, 30 novelllister och 6 illustratörer. Det är en stor bredd på tolkningarna, men gemensamt för de alla är att de på ett övertygande sätt trollbinder läsaren. Vi hoppas att du som läser boken ska uppskatta alla bidrag och känna att du längtar tillbaka till boken när du lagt den ifrån dig.

Omslagsfotot är taget i Skipås Naturresrevat i södra Halland.

Boken är utgiven i samarbete mellan Whip Media och Miramir Förlag.


**** 


En antologi är en samling texter, företrädesvis av skönlitterära verk, till exempel lyrik- eller novellsamlingar. Termen kan även användas t ex för film, musik- och notsamlingar och för tecknade serier. 

I akademiska sammanhang syftar det på en bok där flera författare har skrivit varsitt kapitel.#bortomgrinden #miramirförlag #skrivbaraskriv #skrivutmaning #roslagensbokhandel  #välkommentillnorrtälje  #välkommentillbokhandeln  #kulturtorget  #kulturiroslagen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...