söndag 21 november 2021

Adventsmys & glöggfest - Jenny & Magnus Andersson


Efter två tidigare publicerade succéböcker, kommer nu paret Jenny & Magnus Andersson med sin tredje bok, Adventsmys & Glöggfest. En bok med recept inför hela advents- & jultiden, allt det goda man kan önska inför alla advents- och glöggbjudningar. 

Alla recept de delar med sig av i boken är naturligt fria från gluten, mejeriprodukter och vitt socker. 

Till vardags är de kända hälsoprofiler inom sitt område. Jul och tiden inför jul har alltid legat författarna varmt om hjärtat. Advent står för längtan, hopp och kärlek. Att få ta hand om sina nära och kära lite extra, bjuda in till adventsmys och glöggfest och skapa både glädje och lycka. Med det inre barnets längtan under advent har recepten skapats med förtjusning och omtänksamhet. Du som önskar hälsosamma och goda recept även under advent & jul, det här är boken för dig! Ett fyrtiotal recept bl a pepparkaksrutor med choklad och apelsin, grönkålspaj med valnötter, cashewglass med mandel och fikoncrunch. - hälsar förlaget i sin beskrivning av boken. 

Adventsmys & glöggfest - Jenny & Magnus Andersson är en färgsprakande och härlig bok om den tid som nu närmar sig. December är adventstid, i väntan och längtan efter julefridsstunder - första advent är den sista söndagen i november, vi är snart där. Det är ett nytt kyrkoår, det är en ljustid i mörkret och vi ser hur ljusen nu tänds i trädgårdarna. Från första advent rullar veckorna på i stadig fart fram till jul. Bokhandeln har öppet under adventssöndagarna och den andra advent är det julmarknad i Norrtälje. Bokhandlerskan tänker lite särskilt på firande eller eftertanke just nu. Den första december är det fyra år sedan jag tog över bokhandeln i Norrtälje. Jag gick ifrån en helt annan bransch rakt in i bokhandeln och har med lust och glädje stor drivit den sedan dess. Det är annorlunda, lustfyllt, bär många fantastiska samtal och har lärt mig otroligt mycket nytt. 

Jag är inte klar med bokhandeln och alla samtal ännu, men jag vill ändå verkligen tacka alla förlag, alla kunder, alla författare och alla ni som samtalar i aktiviteter i bokhandeln. Låt oss göra mer - tillsammans. Låt oss glädjas, peppa, utvecklas och göra mer tillsammans. Böcker, läsning och samtal är verkligen en fröjd. 

Adventsmys & glöggfest av Jenny & Magnus Andersson är kanske något att använda om vi ska fira högtiden, ljuset i mörkret, det nya året (både för kyrkans år, för mitt nya år i bokhandeln och för allt som ska blir för oss alla) och att vi snart, snart kan tro att vi har klarat hälsan i pandemin. Vi ska inte ropa hej riktigt ännu, för pandemin är inte över, men vi har vaccinationer inom räckhåll och det är gott och bra för oss alla. 

Adventsmys & glöggfest av Jenny & Magnus Andersson är en underbar bok som puffar mig i riktningen mot smått och gott. Eftersom jag är vegetarian får jag välja bort recepten som innehåller gelatin (ja, det finns vegetariska alternativ), parmaskinka och annan animaliskt. Choklad, pepparkakor, saffran, glögg och nötter är ingredienser som skapar lyckoskimmer i mina ögon. Det finns många alternativ för mig i den här boken. Säkert många för dig också. 

Apelsin- och mandelfudge - med ett fint recept i boken - kan användas som inspiration inför poesiskrivandet till vår poesilördag i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje lördag den 4 december 2021, där temat är; apelsin 

Adventsmys är glöggfest och magiskt tilltugg, eller hur? Litet och stort, många eller få, ja, det är upp till var och en. Missa inte din njutningsstund. Det är sådant som sätter guldkant på livet.

Njut dagen som den bästa! 

Anette Grinde
Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje 


#Adventsmys&glöggfest - #JennyAndersson & #MagnusAndersson  #isabergförlag   #fyraårsjubileum  #roslagensbokhandel  #välkommentillnorrtälje  #välkommentillbokhandeln  #kulturtorget  #lillatorget  #norrtälje  #smultronstället   

Missa inte #poesilördag den 4 december 2021 med tema #apelsin Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...