onsdag 27 januari 2021

Låt samtalet sprudla ...


Låt oss fördela ordet mellan alla i rummet. Vi ber var och tänka på sin egen roll i detta. Du som är pratglad, engagerad och sprudlar av lust, låt också de andra få plats. 

Låt samtalsstunden bringa energi till oss alla som deltar i samtalet. Vi talar om innehållet i boken - helst inte om den är bra eller dålig.  

Om boken handlar om tragiska människoliv, psykisk ohälsa, julfirande, diktaturer, orättvisor, miljöer  -  låt oss tala om det och hur det är beskrivet i boken. Låt oss tala om igenkänningen, vår kunskap, hur vi ser det hela i texten, vilka alternativ som finns och hur livet ter sig. Låt oss tala om författarens kunskap och intentioner, hur hen har beskrivit och hur vi tänker kring varför. Om boken handlar om livsfrågor och magi - låt oss tala om livsfrågorna och magin. Om boken handlar om en plats, en människa eller en företeelse - låt oss tala om det. Ja, låt oss tala om bokens innehåll.

Glädje, kunskap och gemenskap ger samtalsmagi. Låt oss hjälpas åt - låt alla i rummet få plats.  

Låt oss avstå att beskriva vår negativa känsla. Vi märker att det tar bort samtalsmagin, energin och glädjen i rummet. Låt samtalet sprudla

Låt oss alltid sträva efter det goda samtalet.

A..



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...