onsdag 20 januari 2021

Vi måste prata...



Vi möttes för att samtala om demokrati och rädsla. Som förberedelse för samtalet hade vi Elisabeth Åsbrinks föreläsning som initierats av Vi måste prata-projektet. Hon ger där tre exempel som verkligen tål att pratas kring. Vi talade t ex om utbildning, den vanliga människan, samtal med andra, USA-händelserna, vad vi själva gör, mod, Navalnyj, att leva och leda i exil, diktaturer framväxt, hur folket tillåter ger om att inte protestera i tid, med mera. Demokrati tål att talas om. Var går gränsen för samtalet och toleransen? Får allt sägas eller måste vi till slut sätta stopp? I så fall när? Hur håller det ihop med yttrandefriheten?

Vi pratade om vikten av gemensamma värderingar, som ett samhällskitt. Och klanerna som ställer sig utanför. I natt har jag då funderat kring hur/när våra värderingar ändras över tid, vad som gör detta. Hur ser våra värderingar - och vårt samhällskontrakt ut idag? Hur ser det ut om 10 år och om 20 år?

Nästa gång ska vi tala utifrån boken ; Handbok för demokrater. Vill du vara med i samtalet, så titta in i butiken för mer information.  Vi är just nu max få i butiken, med två meters distans. Resten deltar digitalt. 

Vi ser fram emot tiden när vi åter kan mötas fysiskt, utan begränsning i antal. Digitalt är bra - tills vi kan ses på riktigt. Att låta bli att samtala är ju inte aktuellt! 

Välkommen till bokhandeln! 

A.. 






#demokratiskasamtal #magiskasamtal #demokrati #roslagenssparbanksstiftelser #roslagenssparbank #närproduceradbank #sensusnorrtälje #roslagensbokhandel #enriktigbokhandel #norrtälje #välkommentillbokhandeln #vimåsteprata

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...