måndag 11 januari 2021

Ellis och cykeln - Pekkari & Ekholm


I Ellis och cykeln frodas färg och glädje, ja, där frodas envishet också. Det är en väldigt fin berättelse om Ellis som ska lära sig att cykla. Han har ordning på prylarna och hjälm på knoppen. Han gör som han själv tycker, även om hans pappa inte riktigt håller med. Det är ju ändå himla tur att det finns en morfar som kan hjälpa till, eller hur? 

Boken passar som tillsammansläsning med barn 3-6 år. Tänk, att sitta bredvid sitt barn och prata om att och hur man kan lära sig att cykla. Det måste ju ändå vara ett alldeles magiskt tillfälle till tillsammansvaro om en viktig grej. 

Ja, Ellis och cykeln är verkligen en bok att läsa tillsammans med barnet som står i begrepp att börja cykla. Har du köpt hjälm och cykel, så är det bara att dra igång äventyret.

Färg och glädje! 

A..  
#ellisochcykeln #idusförlag #barnböcker 3-6 år #cyklister 

Ellis sitter i fönstret och tittar ut på de stora barnen som cyklar förbi. Ellis vill också kunna cykla som dem, utan händer och framför allt utan stödhjul! Pappa tror att Ellis inte kan. Han tycker att Ellis vinglar och vickar för mycket. Men Ellis har bestämt sig, det ska gå. Ellis har en plan!
Ellis och cykeln är en finurlig bok som handlar om påhittiga Ellis. Ellis har många idéer och kämpar för att få sin vilja igenom. 

En bok som vill uppmuntra till att kämpa vidare trots motgångar. Envishet lönar sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...