torsdag 14 januari 2021

Vänligheten - John Ajvide Lindqvist


En höstmorgon 2018 står den bara där, i Norrtäljes hamn. Ingen vet hur den har kommit dit. När den så småningom öppnas kommer dess innehåll att förvandla Norrtälje. Den vardagliga vänligheten börjar att vittra bort.

Under denna förändringens tid får vi följa sex personer runt 30 år som även de är stadda i omvandling. Max och Johan spelar minigolf och Pokémon Go och undrar när det verkliga livet ska börja. Siw och Anna går på gym för att bli av med sin övervikt. Marko och Maria flydde från Bosnien som små och har tillsynes lyckats väl i livet, men något gnager.

De arbetar som parkskötare, kassabiträde, äldrevårdare, bowlinghallsföreståndare, fondförvaltare och fotomodell. De är en omaka grupp varsinbördes relationer utvecklas och invecklas under berättelsens gång. Vänligheten är John Ajvide Lindqvists hittills mest ambitiösa genom­skärning av samtiden, i det mikrokosmos som heter Norrtälje. I slutändan handlar det om Vänligheten kontra Fasan.


Boken finns just nu i butiken - eller kan beställas i butiken om den är tillfälligt slut. Välkommen till bokhandeln!


Norrtäljefolket njuter av berättelsen. Vi ler igenkännande åt små anedokter om platser, butiker och händelser som bara vi kan känna till. Det har varit många positiva ord om den här boken i butiken. Det är roligt att höra. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...