onsdag 17 maj 2023

Sagan om dagen. Laura Olsson & Siri Friberg.


Sagan om dagen
 hjälper till att prata om hur dagen har varit, varje dag. Den är skapad av logopeder och bygger på en enkel metod som uppmuntrar barn att berätta.

Boken bjuder in till många mysiga pratstunder, som dessutom stärker språkutvecklingen, självkänslan, anknytningen och motivationen.

Med Sagan om dagen hoppas vi att du äntligen ska få veta mer om hur ditt barn har det på dagarna. Om de där viktiga sakerna, både de fina och de jobbiga, stora som små. Kanske om hur det kändes när en kompis ritade en finare teckning eller om en särskilt glimrande sten som fanns i sanden. Boken handlar om det som varit bra, det som varit jobbigt, vad barnet kämpat med och lärt sig under dagen. Den är uppbyggd så att du läser meningar där slutet fattas och det hjälper barnet att berätta. Det finns även pratbubblor som guidar till ett öppet samtal.

Sagan om dagen är skapad av logopederna Laura Olsson och Siri Friberg. Boken bygger på olika metoder som de använder i sitt arbete med barns kommunikation. Ja, den här boken bjuder in till samtal. Den gör också att läsaren måste skapa en egen historia. Ja, inte så mycket, men ändå en del. Det i sig gör att sagan kan läsas varje dag,med glädje och utmaning för läsaren, med olika riktning men ändå med samma typ av berättelse. Att fråga efter glädje, vad som varit jobbigt, var barnet varit och gjort och berätta tillbaka om att man tycker om - att lyssna till vad som har hänt under barnets dag, är värdefullt. Jag tänker att det är ett sätt för föräldern att få veta vad som har hänt under dagen, att få barnet att reflektera och minnas vad som hänt - och att barnet blir sett. 

Om inte barnet blir sett som liten, vad händer då med det som ungdom eller vuxen? 

Samtal är viktigt, vill jag tro. Läsning är viktigt, vill jag tro. Att göra det tillsammans är superviktigt, vill jag tro. För att småglinen är det viktigaste av allt. 

Jag gillar den här tanken. Och jag gillar de enkla, känslostarka bilderna. 

A..

#sarafriberg #lauraolsson #saganomdagen 

#roslagensbokhandel #kulturtorget #barnböcker #platsendärsamtalförs 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...