lördag 13 maj 2023

Anhörig, i ett hav av känslor

 


I Sverige finns mer än en miljon anhöriga som vårdar eller stöttar en närstående med fysisk eller psykisk ohälsa eller funktionsnedsättning. Även om var och en har sin unika historia är det mycket som förenar oss. "Anhörig i ett hav av känslor" ger röst åt våra berättelser. 

Om ovisshet och oro, otillräcklighet och frustration, skuld och skam, sorg och maktlöshet. En situation som kan utveckla oss som människor, men också utmana och slita ut oss. Det handlar om avgrunder och guppande känslohav, men också om stillsamma solgläntor och fascinerande utsiktsplatser. 

Boken vänder sig till dig som själv är anhörig. Här kan du få igenkänning, förstå att du inte är ensam om det du går igenom och hitta vandringsstavar för din resa. Det är också en användbar bok för dig som möter anhöriga i din profession eller ditt ideella engagemang. 

Maria Estling Vannestål arbetar som författare, föreläsare och cirkelledare med fokus på utveckling, livskvalitet och hållbarhet. Hon har skrivit två romaner och en barnbok med anhörigtema, "Lex Katarina", "Kantstötta porslinsugglors paradorkester" och "Lovis Ansjovis och glömskan".


Anhörig, i ett hav av känslor kommer att användas som bokförslag när vi ses i våra orossamtal. Den är ett perfekt stöd, visar på hur det är eller kan vara i en anhörigsituation. Jag tänker att ett stycke, ett kapitel eller en del är gott att ha som stöd i ett samtal om hur man mår eller känner sig när oron tränger på. 

I vissa lägen i livet vill vi vara unika, i andra inte. Vi söker stöd, förståelse och gemenskap. Är vi lika eller olika, vad vill man - eller du - i varje enskild stund?

Mer om nästa orossamtal 17/5-23 hittar du här: https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/orossamtalInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...