onsdag 17 maj 2023

Död, rik och berömd. Morgan Larsson.


 Rut Flood har förlorat sin position som hyllad författare och förlaget vill inte längre satsa på henne. Så när Axel, en ny omsusad förläggare, kontaktar henne tar Rut chansen. Hans idéer ter sig lite okonventionella, men vad har hon att förlora?  

Förläggaren inspirerar Rut att resa till en isolerad skrivarstuga i fjällen, och väl däruppe anmäls hon plötsligt försvunnen. Försvinnandet visar sig vara ett rejält lyft för bokförsäljningen och Axel övertalar Rut att ta det ytterligare ett steg. Efter ett hastigt påkommet flyg till Indien, hamnar Rut på Nila Nadi, ett familjedrivet gästhus i Keralas labyrintiska floddelta.   

Men när semestrande fastighetsskötaren Kurt dyker upp på en restaurang där, sätts något i rullning som ingen av dem räknat med. Det påhittade försvinnandet övergår snart i en verklig kamp på liv och död, och Rut måste bestämma vem hon kan lita på. Kan hon ens lita på sig själv?  

Död, rik och berömd är en charmig och spännande roman om en försvunnen författare, en tvivelaktig förläggare, en nitisk fastighetsskötare och ett pussel av lögner och hemligheter.  

(Ovanstående är förlagets beskrivning av boken, som är utgiven 20230413) 


Bibliografi Morgan Larsson 

  • Sanning eller Bullshit - frågesporten från radioprogrammet, 2008
  • Truth or Bull (engelsk version)
  • Radhusdisco, Piratförlaget, 2010 
  • Det opålitliga hjärtat, Piratförlaget, 2014
  • Kistbyggarna, Piratförlaget, 2019
  • Död, rik och berömd. Polaris bokförlag 2023Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...