tisdag 2 maj 2023

Kan vi inte vara snälla nu för sen dör vi faktiskt. Bob Hansson.

 


Det finns något som inte riktigt lämnar Bob Hansson någon ro. Snällheten. Varför gör vi inte vårt yttersta för att skapa trygga rum där alla kan vara sig själva? Ja, kanske därför att det i en värld av konkurrens och statushets är svårt att andas ut tillräckligt länge för att mötas på djupet. 

Att läsa Bob Hanssons nya diktsamling är inte en färd på ett ulligt, gulligt moln, utan ofta en fördjupning, en sväng ned i mörkret, en rädsla, ett svart hål. 

Som alltid är hans dikter träffsäkra, detaljskarpa och fyllda av oss, vi som bebor denna planet. En planet som också är hotad av något som inte är snällhet. Detta är dikter som ser oss, de är liksom genomsköljda av mänsklighet och av vår tid. 


Livet kräver stillsamhet och eftertanke. Det som pågår är ingen bagatell, det är vi. Ja, så kan man tänka, men vad händer när livet bara rusar på och vi blir förbannade, glada, lyckliga eller ledsna? Ja, men då kan vi väl sitta lite stilla och läsa lite Bob Hansson. Det kan göra skillnad för dagen, tänker jag. Hur tänker du? 

Var lite snäll mot dig själv nu, för bövelsen. En kopp te, lite glass eller något annat (som du tycker är gott) och njut den bästa boken i en skön fåtölj, vetja! 

Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.

Vi har böcker för många intresseområden. Är just din bok slut för dagen, så tar vi hem den till dig, förstås. 
#roslagensbokhandel #kulturtorget #Kanviintevarasnällanuförsendörvifaktiskt #BobHansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...