lördag 18 september 2021

Polisanmälan för skadegörelse

Jag har idag skrivit en polisanmälan för skadegörelse i vår lilla stad. Jag har sänt anmälan till  Polismyndigheten. Kanske ska informationen också sändas till fastighetsägaren, även om vi reparerar skadorna själva. Det var inte gjort på en kvart. Snickaren fick lägga flera timmar på förödelsen. 

Oavsett, så är jag ledsen över det som har skett. Ledsen över människor som medvetet förstör. 

Någon/några har, under natten, rivit ner butiksskylten och slängt den på annan plats. De har tagit sig stor kraft och energi för att förstöra för andra människor och för sin omgivning. De har skadat och förstört. 

Vi bor här i staden tillsammans. Vi samsas om plats och utrymme, vi gör vårt bästa för att göra plats och stad till en god, lugn och trygg plats att vara på. Vi - de flesta av oss - tycker om att vara på platser där miljön får vara oförstörd, inte medvetet nedsmutsad eller medvetet skadad, lugn och utan bråk. Vi - nästan alla - försöker samsas, leva i frid och fred tillsammans. 

Det finns en liten klick människor som förstör. Unga och gamla, och förstås också de som är mitt-emellan. Kanske kan vi hjälpas åt - igen och igen - att tala med barnen, ungdomarna och de äldre som missbrukar samhällets och vårt allas förtroende. De som tar sig rätten att förstöra för andra. Vi behöver också tala med de som är fridens människor, för de kan kanske hjälpa oss att nå de andra. Kanske har de någon i sitt kompisgäng som tillhör de som tänker snett? 

Jag tänker att köksbordssamtal om rätt och fel, vårt gemensamma ansvar för samhället, är en bra väg. Barn, ungdomar och vuxna, ja, och vännernas barn, ungdomar och vuxna, som ett sätt att ge ringar på vattnet. Ja, och samtal över disk eller på stan när vi inte har ett gemensamt köksbord att förfoga över. 

Hur pratar du med dina ungdomar? Har du koll på var de är, vad de eller deras kompisar gör? Hur tänker du själv? Hur tänker du att vi kommer till rätta med meningslös skadegörelse på byggnader, utsmyckning, cyklar och andra människors egendom?  

Visst kan vem som helst göra skillnad? 

A..



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...