torsdag 16 september 2021

Smuts - Elise Karlsson


Hélène har nyligen avslutat en relation när hon får en förfrågan. Egentligen har hon sedan länge lämnat den värld som nu söker hennes närvaro, hon lever ett annat liv idag. Ändå är det något som drar. Något med hennes egen historia, kanske frågor som pockar på svar.

I Underjorden härskar Serner och Mikaela. De leder ett exklusivt teatersällskap och är mittpunkter i en krets där människor med kultur och bildning är fria att utforska och ställa sig över konventioner. Benhårda hierarkier strukturerar samtidigt de sociala relationerna. Dramatikern Mikaela syns sällan till men det är hennes texter man spelar, hennes ord man uttalar. Och hennes make, den yvige Serner, vilken är hans roll?

Nu ska sällskapet sätta upp En midsommarnattsdröm och Hélène dras in i produktionen, nyfiken, motvillig; ambivalent. In i trollkretsen igen, in i en förvirrande tillvaro av gränsupplösning, speglingar och grumliga begär, liv som blir text och text som blir liv.

Allting bygger mot en premiär och en kokpunkt. Saker börjar obönhörligen glida åt fel håll. Precis som sist.


😏 

  •  

#roslagensbokhandel lägger boken #smuts av #elisekarlsson på #bokvalsbordet för #bokcirkeln där vi talar om livets viktigaste frågor. Böckerna och samtalen spelar roll. #EliseKarlsson är författare till en rad kritikerhyllade romaner, säger det fantastiska förlaget Natur & Kultur. Hennes senaste bok var #Gränsen (2018). Smuts är en fristående #systerbok till #Klass (2016). 

Beskrivningen fristående systerbok gör mig nyfiken. Vad är det? Nu vill jag läsa alla dessa tre böcker; Gränsen, Klass och Smuts. De låter som något som vi kan fundera kring och prata om, eller hur? 

Blir du också nyfiken på boken? Vill du delta i samtal om den eller bara läsa själv? 

Hör av dig, du som vill vara med i våra prat. 

Det går fint att läsa även om du inte vill prata om den, förstås.

A..


😏 Isbn 9789127173743  #svenskberättare #samtidaskönlitteratur  #naturkultur  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...