onsdag 23 juni 2021

Mälaren runt - möten, mat, människor - Lo Bäcklinder


Mälaren runt - möten, mat, människor

En röd bil, en nyfiken skribent och en fotograf som aldrig tröttnar på att försöka få till den ultimata bilden – med de förutsättningarna gav sig Lo Bäcklinder och Rodrigo Paras ut på vägarna för att hitta de bästa smultronställena runt Mälaren. De hittade överdådiga kakbufféer, surdegspizzor utan motsvarighet och gårdsbutiker som man inte vill lämna för att åka hem igen. Men det mest bestående avtrycket är mötet med alla dessa engagerade människor som skapat platserna där vi andra får hämta ny energi. Följ med på en resa fylld av utflyktsmål, recept och vackra bilder!


  • Författare: Bäcklinder, Lo
  • Fotograf: Paras, Rodrigo
  • Formgivare: Olander, Ann


Mälaren runt - möten, mat, människor

Mälaren är en rätt stor sjö. Det finns mycket att se, göra och roa sig med. I tider av hemester & svemester är närområdet och hemma rätt fint. Vi behöver inte göra så stora åthävor för att hitta något vackert, nära. Runt Mälaren går det att ta sig på många sätt. Bil & husvagn, husbil eller bara bil kanske är kanske de vanligaste, men det går också att färdas t ex via motorcykel. Mc-evenemanget Mälaren runt brukar gå av stapeln i augusti. Det är ett fantastiskt spektakel med 10000-tals motorcyklister som åker tillsammans runt sjön. En motorfest utan dess like. 

Det finns också ett evenemang där deltagarna promenerar runt, så långt de orkar tills den siste kvar ger upp. De kommer runt, hela vägen runt. Maratonmarschen eller fotrally är en studie i mänskligt psyke. Ja, ont i fötterna också, kan jag tro. Och en smula sömnbrist, eftersom man går utan vila. 

Man kan också cykla (augusti). Ja, såklart finns det en tävling, Mälaren runt, men annars kan man packa på sin cykel med campingutrustning och äventyra en aning. Man kan bo på herrgård, pensionat, hotell eller varför inte i tält. 

Springa går också bra. Antingen gör man det helt själv eller så deltar man i Ragnar Lake Mälaren - en stafett runt sjön (juni), med både korta och långa sträckor. 

Oavsett hur man tar sig runt finns det mycket att upptäcka. Om du tävlar (gång, spring eller cykel) så kanske du är ouppmärksam mot omgivningen och får återvända med annat transportmedel för att kunna se det som behöver ses. 

I boken Mälaren runt - möten, mat, människor hittas magi, platser och utflyktsmål som heter duga. Jag blir varm i själen av boken, bilderna, människorna, texterna och recepten. Jag vill baka, laga mat, njuta vyer och miljöer - och jag vill definitivt möta de platser som besöks i boken. 

Varmt. Vackert. Omsorgsfullt. Gott. 

Mälaren runt - möten, mat, människor - är en magiskt vacker bok. 

A.. 

❤️


Följ oss, ring oss, tala med oss - delta i våra aktiviteter!

tfn 0708905731

mejl;  info 😏 roslagensbokhandel.se 

hemsida;  roslagensbokhandel.se 

instagram;  @roslagensbokhandel 

blogg; https://bokbloggerskan.blogspot.com/



#Mälarenrunt - möten, mat, människor. #lobäcklinder #isabergsförlag #RodrigoParas   @isabergbokforlag  #roslagensbokhandel #norrtälje #välkommentillbokhandeln #dinlokalabokhandel #enriktigbokhandel #norrtälje #kulturiroslagen #hemester #svemester #roslagenspärlor 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...