måndag 14 juni 2021

En nykomling i skogen - så erövrade granen Sverige

 

En nykomling i skogen - så erövrade granen Sverige
Så erövrade granen Sverige 
Matts Lindbladh 

Följ med på en spännande resa i granens spår, från övervintringen på den östeuropeiska slätten under istidens kallaste period för 24 000 år sedan, till invandringen i norra Sverige för 3 000 år sedan och till erövringen av södra Sveriges ljunghedar, hagar och ängar i början på 1900-talet. Men fynd av mer än 10 000 år gammal granved i fjällen antyder att den i själva verket har varit i landet ”hela tiden”. Granens historia sätter ramarna för all verksamhet i skogarna – virkesproduktion, friluftsliv, naturvård och kultur. 

Matts Lindbladh är professor i skogsekologi på Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU).

*** *** 😏 ***  *** 

Gillar du skog? Gillar du kunskap från grunden? Gillar du forskning och tanke? Gillar du historia? Gillar du skogsbruk och skogsvård? Hur påverkar skogen djurlivet och friluftslivet? Vad betyder skogen, egentligen? Är detta frågor för dig, då ska du fånga boken En nykomling i skogen - så erövrade granen Sverige av Matts Lindbladh. Lindbladh har forskat, skrivit, forskat, skrivit och sammanställt sina alster här. Gediget, informativt och verkligen något för den som intresserar sig för skogen.

Läs, bara läs. 

A.. 



*** *** 😏 *** *** 

#skogsbruk #skogsvård #granen #sverigeslantbruksuniversitet #mattslindbladh #roslagensbokhandel #enriktigbokhandel #handlalokalt #ettlevanderoslagen #välkommentillbokhandeln #välkommentillnorrtälje 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...