lördag 5 juni 2021

Williams kompis Jonas - Marie Bosson Rydell & Karin Eriksson

 


Williams kompis Jonas - Marie Bosson Rydell & Karin Eriksson (3-6 år)

På Williams förskola går en massa barn. Alla är olika och tycker om olika saker. Jonas vill ha glittriga tröjor. Björn vill helst ha samma kläder alltid. William vill ha lite olika. En dag kommer en vikarie till förskolan. En som aldrig varit där innan. Vikarien heter Kim och kallar Jonas för Jonna av misstag. Eller är det ett misstag?

Det här är den femte boken om William och hans kompisar. Skriven av Marie Rydell, författare till böckerna om Kråke. Karin Eriksson, från bland annat Rebussånger har gjort de fina illustrationerna.

*** *** 

Det är så fint när man får vara som man vill, när inget är konstigt och ingen behöver ifrågasätta vad som är vad. Vill man ha prinsessklänning, så har man det. Vill man heta Jonna istället för Jonas, så är det inga konstigheter med det. Det är skönt och avslappnat, bara självklart. Ja, kanske en bok som underlag för samtal, men bara om ett samtal behövs. För om det är helt självklart, så behöver man ju inte ta det snacket, eller hur? Om alla vet det som är självklart, så är vi i mål. Är vi det? 

Det här är en fin bok för barn i åldern 3-6 år. Lek och bus och förskola, utflykt i skogen, korv och fika, praktiskt eller glittrigt. Är man trollkarl, så är man. Är man prinsessa, så är man. Det är inte mer än så. 

Härligt fin. Man blir glad. 

Ja, en bok att läsa med de sprattliga små barnen. 

A..


*** ***  

#WilliamskompisJonas av #MarieBossonRydell & #KarinEriksson #barnböcker 3-6 år #idusförlag  #roslagensbokhandel #välkommentillbokhandeln #välkommentillnorrtälje #visitnorrtälje

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...