torsdag 10 juni 2021

Odla utan spade - Bella Linde & Lena Granefelt

 

Odla utan spade är den första guiden på svenska till No Dig-odling, en lättskött och klimatsmart metod som vinner allt fler anhängare och som sakta men säkert revolutionerar trädgårdsvärlden. Här får du lära dig allt om hur du anlägger och sköter en köksträdgård utan att ta ett endaste spadtag och utan att behöva vattna eller rensa ogräs. Lär dig också mer om täckmaterial, intensivodling och jordhälsa. Prova metoden som sparar både miljön och ryggen!

BELLA LINDE är journalist och författare med fokus på odling och trädgård. Med Odla utan spade följer hon upp succén Rätt ur jorden ett standardverk för självhushållare som har sålts i över 20 000 exemplar. Hon har även skrivit Odla ditt lagomliv.

LENA GRANEFELT är fotograf med tonvikt på trädgård, odling och mat. Utöver att fotografera till succéboken Rätt ur jorden har hon även tagit bilderna till Smakernas återkomst och Nyfiken på Naturvin.


*** *** 


Att trädgårda - odla, njuta och gräva i jorden - är det många som tycker om. I våra pandemitider är det många som är hemma, njuter av sin uteplats och vill göra något mer. Det är ett vackert, vilsamt och ansträngande göromål. Framförallt är det njutning. Det inkluderar så mycket. Något eget, något som växer, något man vill och något som påverkar vår värld i positiva termer. Jag tänker att den som arbetar i sin trädgård har en särskild lyx. Det är verkligen väldigt vackert.

I den här boken talas det om jorden och komposten. Det talas om maskarna och redskapen. Ja, det talas också om de viktiga insekterna, de som gör det möjligt för många växter att bli fler. Det här är en bok att njuta, en bok att återvända till och en bok att lära sig av. 

Lär känna din jord. Grotta i den, njut den i fulla drag. 

Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.

A..


❤️❤️❤️


#odlautanspade  #bellalinde  #lenagranefelt  #roslagensbokhandel  #välkommentillnorrtälje  #välkommentillbokhandeln  #enriktigbokhandel  #norrtälje  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...