måndag 21 juni 2021

De nya där nere - Sarah McIntyre

De nya där nere - Sarah McIntyre

Herr Duva landar på taket med senaste nytt: En råttfamilj har flyttat in på bottenvåningen. Kaninungarna är överförtjusta. De vill genast berätta för övriga i huset.

De andra djuren är inte lika glada. Tvärtom. Trots att ingen av dem har träffat råttorna är de rörande överens om att de där nere inte alls passar in i. De har hört att de nya grannarna är slarviga, att de luktar illa och stjäl mat. Säkert är de farliga också.

Följ med nedför trapporna i en rolig berättelse om överraskande möten, morotstårta och fördomar som kommer på skam. En oemotståndlig högläsningsbok med oväntade vändningar och ljuvliga illustrationer.

Sarah McIntyre är flerfaldigt prisbelönt barnboksförfattare och illustratör. De nya där nere är hennes första bok på svenska.

😏

De nya där nere - Sarah McIntyre

Åhh, så fint. Här skuttar de nedför trapporna i huset för att möta de nya grannarna. Var och en är modig, vill se och möta de nya. Några är också misstänksamma, tror och tycker en massa innan de vet. Gissar. Någon tänker smörja om de nya, fast de inte har setts. Säger att de är si eller så. Några andra blir bara glada och skuttar glatt nedåt i trappan. Kom, bara kom så välkomnar vi och säger hej. Det blir bra, det blir kul, ja, rent fantastiskt. 

Låt oss tala om förutfattade meningar. Förstör det eller tillför det? Låt oss tala om tolerans, att fika hos andra och morotskaka. 

Låt oss också tala om viktiga barnböcker, hur vi talar med barnen och hur barnen förhåller sig till andra barn och vuxna. Hur gör vi, när och varför? Hur talar ni vid ert köksbord? 

De nya därnere är en superfin barnbok för barn i åldern 3-6 år. Den är verkligen något att läsa tillsammans och prata om. Riktigt fin, riktigt fin. 

Peppelipepp för en fin dag, med många nya härliga möten. 

A.. 


😏

  • Författare: McIntyre, Sarah
  • Illustratör: McIntyre, Sarah
  • Översättare: Pollack, Marcus 1977


 ❤️ 

#Denyadärnere   #SarahMcIntyre  #marcusförlag  #fördomar #tänkalltiddetbästaomandramänniskor #människorärfantastiska 

#roslagensbokhandel #norrtälje #välkommentillbokhandeln #dinlokalabokhandel #enriktigbokhandel #välkommentillnorrtälje #barnböcker 3-6 år 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...