onsdag 23 juni 2021

Lukas och Lotta lär sig badvett - utflykten till stranden


Lukas och Lotta lär sig badvett - utflykten till stranden

Cornelia Kindmo & Katarina Vintrafors

Det är sommarlov och Lukas och Lotta ska ner till stranden och bada i havet. De har gått i simskola hela året och vet hur de ska hålla sig säkra i och runt vattnet. Dessutom håller Lottas mamma koll på barnen från solstolen. Men plötsligt knuffas någon från bryggan och skadar sig i vattnet. Hjääälp! Är det någon som luras eller är faran på riktigt?

Cornelia Kindmo har arbetat aktivt som simlärare i många år med allt från babysim till vuxencrawl. Böckerna om Lukas och Lotta har hon skrivit för att inspirera barn att ha roligt samtidigt som de lär sig hur de är säkra i och omkring vattnet. Olyckor kan undvikas om barn och vuxna är rustade med rätt kunskap.

Boken är ett samarbete med Svenska livräddningssällskapet som har faktagranskat och står bakom bokens budskap och alla ''badvett''.

  • Författare: Kindmo, Cornelia
  • Illustratör: Vintrafors, Katarina
  • Huvudredaktör: Sjölander, Emelie
  • Formgivare: Grönlund, Richard
  • Institution: Svenska livräddningssällskapet

❤️ 


Lukas och Lotta lär sig badvett - utflykten till stranden
Cornelia Kindmo & Katarina Vintrafors

I Norrtelje tidning (22 juni 2021) står en artikel om den lägre simkunnigheten som nu blir ett resultat av pandemin. När badhus är stängda, grupper undviks, ja, då är det svårare att få till en simskola. Jag hoppas att det släpper snart och att simskoleverksamheten kan köra igång igen. Den är verkligen viktig. Vi hoppas att det jobbas hårt på att fort komma ifatt, så att alla barn lär sig simma. Simkunnighet är verkligen livräddande. Det är också en fröjd att tryggt och säkert kunna leka i vatten, även där man inte bottnar. 

Lukas och Lotta lär sig badvett passar för barn i åldern 6-9 år. Kanske kan de läsa själva, kanske läser de med en vuxen. Oavsett vilket är det en bok som innehåller både en fin och rolig barnberättelse och en hel del viktiga faktarutor. Dessutom fina illustrationer som man kan titta på igen och igen. Mer att prata om, liksom. 

Det finns saker man ska, annat man får och mer saker att verkligen tänka på. Det är verkligen mycket som är viktigt när man är nära vatten. I den här boken hittar du mycket sånt. 

Det är en perfekt present till ett barn eller en familj med barn i simskoleåldern. Det är supernyttig kunskap, det här. En fantastisk bok att läsa med barnen, helt enkelt. 

Jag önskar alla barn en riktigt härlig sommar. 

A.. 


😏 

#LukasochLottalärsigbadvett - #utflyktentillstranden
#CorneliaKindmo & #KatarinaVintrafors #boksmart  #barnböcker 6-9 år  #
Svenskalivräddningssällskapet

#roslagensbokhandel #norrtälje #välkommentillbokhandeln #dinlokalabokhandel #enriktigbokhandel #välkommentillnorrtälje #samtalgörskillnad #välkommentillbokhandeln 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...