onsdag 24 januari 2024

23/1-24. Rapport. Samtal om Det levande: Om den gränslösa relationen mellan naturen och människan. Ann-Helen Meyer von Bremen och Gunnar Rundgren

Samtal om en bok. 

Det levande: 

Om den gränslösa relationen mellan 

naturen och människan. 

Ann-Helen Meyer von Bremen 

Gunnar Rundgren.




Vi har mötts i bokhandeln, för samtal om en bok. Ett tiotal personer har träffats vid två tillfällen under januari för att samtala om Det levande. Vi har läst, talat om, lyft detaljer och övergripande frågor. Vi har skrattat, svurit, varit glada, arga och lyft samtalet från lågt till högt och allt däremellan. Vi har hållit oss till ämnet, och inte. 

Det har funnit kunskap i rummet, de flesta har fått och tagit sin plats och kunnat ge uttryck för sin tanke och ståndpunkt. Vi/de har också lyssnat, varit konstruktiva och läraktiga. 

Grunden för ett samtal är lyssnandet. Samtalet blir vi duktigare på när vi lär oss att lyssna, inte bara säga vår mening. Vi övar oss där, kanske blir det lite mer då? Det är alltid beroende av vem som finns i rummet, hur hen gör och deltar. Var och en påverkar samtalet. 

Det har varit ett konstruktivt och vackert samtal. Jag tackar er som deltagit. Ni (alla!) som har givit, lyssnat och tagit del. Ni är olika, ger olika och lär olika. Jag tackar er för det. 

Ni har givit mycket värme till min själ! 

Tack.


Nästa del i den här samtalsserien - om Det levande - med författarna - sker på Norrtälje stadsbibliotek den 1/2-24. Första torsdagen i februari, alltså. Du behöver anmäla dig till bibblan att du vill komma. Och det är Naturskyddsföreningen Roslagen som är huvudarrangör för det arrangemanget. Bokhandeln kommer att vara där och sälja boken - den kan också köpas vid Lilla torget redan nu. 

Glöm inte. Om du vill ha den lokala bokhandeln kvar, så är det där du behöver handla och delta. Här arrangeras mängder av samtal och vi tar alltid (om det är praktiskt möjligt) hem den bok du önskar, om den inte redan finns i hyllan. Här finns tusentals böcker. Nytt. Oläst. Just för dig. 

En trappa upp finns också begagnat. Läst, begrundat av andra, eller inte - men också med nya möjligheter för dig.

Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...