söndag 14 januari 2024

13/1-24. Rapport från en träff med lördagspoesi, tema HAIKU

Vackert. Glatt. Ljuvligt. Olika. Fantastiskt.

De grottade ihop sig i rummet. Lite nervositet kändes i luften, men mest stolthet och glädje. Några var speedade, andra var lugna. 

Erik. Sven Arne. Eva. Catarina. De läste sina texter, lyfte sig själva och därigenom också andra. Deras texter var olika varandras, olika, men med samma tema. Haiku. De talade olika, läste olika och hade tänkt olika. De hade lagt tid, lust och sin kreativitet på tillfället, igen. Och igen. 

Jag känner lycka för alla som klurar, vill och försöker. De som lyfter sig själva, hittar platsen för just sina ord. Jag känner lycka för värmen i rummet, stillheten och för det var och en åstadkommer. Det är glädje att se.

Jag känner glädje för min möjlighet att ge dem en plats, en tid, ett ämne och ett sammanhang. Jag känner glädje för deras vilja att utveckla sig själva och att nyttja scenen som sin. 

Jag känner tacksamhet för poeterna, åhörarna och möjligheterna. 

Tack, för lördagens poesi. Tack, för er glöd och glädje. Tack, för era strävanden. Tack, för att ni tar tillvara tillfället, gör det till ert. Tack. 

HAIKU var ett bra format, ett bra tema. Roligt och bra. 

Nästa poesilördag är den första lördagen i februari. Temat är MÅTTA. 

Lördagspoesin är:

  • egenskriven text (poesi) på ett tema 
  • max fem minuter 
  • demokratiskt/värdigt 
  • att läsa sin egen text i eller utanför bokhandeln 
  • att lyssna på de andras
  • föranmälan senast dagen innan 

Länk till inspelning av lördagens poesi hittar du här; https://www.youtube.com


(Vänligen notera! Om din text ändå inte är egenskriven riskerar du som läsare (högläsare av texten i rummet) att krävas på betalning av royalty för rättigheterna till texten. Arrangören betalar inte sådan royalty, eftersom det inte finns någon sådan avsikt eller rättighet i rummet. Vi ger aldrig utrymme för högläsning av andras texter, vare sig i föreningens eller i bokhandelns regi.)

#roslagensbokhandel #kulturtorget #MångfaldTillsammans  #platsendärsamtalförs #poesi #poesilördag 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...