söndag 28 januari 2024

Vad skulle Nostradamus ha sagt? Hade han koll?

 


Vi talade om konst. Om språk, konst och bra/dåligt. Ja, vi talade också om konstväggen och vägen dit. Vi talade om beslut, demokrati och vem som vet bäst. Och vad som hände sen. Är konst också vägen fram, inte bara målet utan också själva processen?


Vi talade om natur, miljö och klimat. Om man måste känna till hur skogens bofasta lever eller om man får vara där för egen njutning. Vi är, vi borde och vet. Fast den andre vet mer eller inget. Det skrapar i oss när vi tänker kring rösen, lagar och externkostnader, men varför finns lagen egentligen? Vad är vad och vem ser perspektiven? Är samtalet i sig av godo trots avsaknad av konsensus och klara svar. Så här är det! Oj, nej, det är inte möjligt. Förstås.


Vi talade om litteratur, undrar över DNs lista (och Herscht 07769). Det är inte rimligt, trots en andraplats. Vad är det vi inte förstår som recensenten ser? Hur lär vi oss detta språk. Har hen läst och övat förr, ja, det har inte vi. För lärdom kanske vi ska. Sen. Igen. Kanske inte just nu. 


Vi talade om hur långt från nyckeln man kan köra sin bil. Vad händer när signalen dör? Kan jag komma långt eller stannar den tvärt? Kan jag stanna, låsa eller starta? Kommer det att sluta väsnas? Ja, så många frågor, så lite svar. Vi får väl öva, helt enkelt. 


I morgon är en ny dag. Ny frågor. Knappt några svar. I varje fall inte så mycket konsensus, men ändå inga bråk. Lite dividerande kanske, men mest plus och väldigt få minus. 


Vad skulle Nostradamus ha sagt? Hade han koll?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...