lördag 13 januari 2024

Första (ickeröda) lördagen varje månad erbjuder vi människor att göra sin röst hörd..

Första (ickeröda) lördagen varje månad erbjuder vi människor att göra sin röst hörd. Det ingår i tanken att vi vill kunna yttra oss, ge uttryck för vårt inre, vår skrivförmåga och var och ens konstnärskap. Eller bara samtalslust. Det behöver finnas platser som ger oss möjlighet att visa, berätta och samtala. Kulturtorget vill vara en sådan plats.


Text och bild ger lust, reflektion och samtal. Vad är konst? Vad är god litteratur? Vad är poesi? Vad lär vi oss av andras text och bild? Vad är mod? Vågar jag? Vad vågar jag? 


Den första (ickeröda) lördagen varje månad får var och en läsa sin egen skriven text, vår riktning är poesi. Förutsättningarna är eget skrivet, att följa temat, att lyssna på varandra och max 5 minuter vardera. Vi spelar in, lägger ut framförandet i etern. (Var och en som deltar ger sitt tillstånd till detta utan kostnadskrav.)


Vad är mod? Vad är poesi? Vems ord spelar roll?


Lördag den 13 januari är temat HAIKU. Vi börjar kl 1400.


Kanske håller vi till inomhus idag? Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje i Norrtälje idag. 


Välkommen till Kulturtorget, platsen där samtal förs



(Vänligen notera! Om din text ändå inte är egenskriven riskerar du som läsare (högläsare av texten i rummet) att krävas på betalning av royalty för rättigheterna till texten. Arrangören betalar inte sådan royalty, eftersom det inte finns någon sådan avsikt eller rättighet i rummet. Vi ger aldrig utrymme för högläsning av andras texter, vare sig i föreningens eller i bokhandelns regi.)

#roslagensbokhandel #kulturtorget #MångfaldTillsammans  #platsendärsamtalförs #poesi #poesilördag 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...