torsdag 25 januari 2024

13/5-24. Agneta Pleijel. Sniglar och snö. (Norrtälje litteraturdagar)

Vi välkomnar Agneta Pleijel till bokhandeln för samtal om hennes skrivande och hennes senaste bok Sniglar och snö

Författare Selene Hellström samtalar med Agneta Pleijel om Sniglar och snö.

När. måndag 13/5-24. (Norrtälje litteraturdagar)

Var. Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje

För vem. För dig som är intresserad av en spännande bok. För dig som uppskattar god litteratur. För dig som läser. För dig som står i begrepp att välja en ny bok. För dig som vill samtala med en författare. 

Kostnad. Köp av en bok under kvällen. 

För tydliggörande av avgiften (köp av en bok) sätts ett evenemangspris om 100 kr, betalas via swish till nr 123 075 3715. (Kan användas som delbetalning av bok under evenemangskvällen.) 

Pappersbiljett hämtas i bokhandeln.

Föranmälan. Tfn 0708 905 731, info @ roslagensbokhandel.se 

Begränsat antal platser! Kölista finns.

Anmälan är bindande, återbetalas inte.


Agneta Pleijel blir Sveriges första kvinnliga kulturchef på en dagstidning. På Aftonbladets kulturredaktion i de gamla Klara-kvarteren, mitt i det politiska 70-talet, ligger röken tät och krogkvällarna blir sena. Själv måste hon hem till radhuset i Farsta. Förhållandet gnisslar och påfrestningarna att sköta både arbete, man och dotter håller inte. Hon söker sig fram i utforskandet av vem hon är, liksom av män och sexualitet. Och finner till slut den stora, stora kärleken, passionen. Som dock ska visa sig vara mer komplex än man kan ana.

Sniglar och snö är tredje delen i Agneta Pleijels romaner med självbiografisk bäring – en resa genom det bedrägliga minnet och viljan att skriva. I Spådomen – en flickas memoarer sökte Pleijel efter den flicka som en gång var hon i barndomens Stockholm och Lund. Doften av en man gick tätt inpå den unga kvinna som var student i Göteborg. Sniglar och snö tar vid från de första yrkesåren och fram till det egna författarskapet. Agneta Pleijel följer snigelns spår genom ett liv som dotter, mor, yrkeskvinna och älskande.





#agnetapleijel #norstedtsförlag #kulturtorget #platsendärsamtalförs #norrtäljelitteraturdagar 







25/1. Bokhandelns vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...