tisdag 1 augusti 2023

5/8-23. Vädring av folkdräkter!


Vad; Vädring av folkdräkter

Var; Kulturtorget (Lilla torget) Norrtälje

När; lördag den 5/8-23 (kl 1200-1400)

Kostnadsfritt, färgsprakande och glädjefyllt! 


Land och rike runt, i när och i fjärran - och i främmande land, har man dräkter, kläder och kostymer av olika slag som representerar ett geografiskt område, t ex ett land, en region eller ett landskap. De används vid särskilda, kanske festliga tillfällen för att visa och berätta om vad som finns och varför.   

Wikipedia om folkdräkter; https://sv.wikipedia.org/wiki/Folkdr%C3%A4kt

Vi bjuder in och välkomnar dräkter och människor från Sveriges alla hörn och landskap, liksom de som kommer från andra länder. Den 5 augusti är en finländsk vädringsdag, så vi välkomnar särskilt alla med finskt ursprung till denna festdag! 

Vi vill visa och se denna kulturskatt. Vi vill höra varifrån dräkterna kommer och hur bärarna tänker kring sina dräkter. Vi bjuder därför in till vädring av folkdräkter, för att plocka dem ur skåp och garderober, för att mingla tillsammans och för att berätta varifrån dräkterna kommer och hur deras historia ser ut. Låt oss se hur dessa högtidsdräkter ser ut.

Varje lands dräkt, varje regions dräkt och varje landskapsdräkt är välkommen till detta evenemang som vi genomför på Lilla torget i Norrtälje. 

Vill du vara med? Vill din förening delta? Hör av dig om du vill berätta om din dräkt och/eller din hembygdsförening (alltså, om du önskar mikrofontid)! 

Hör av dig till Anette Grinde, tfn 0708 905 731 eller via mail till; info 😉 roslagensbokhandel.se - eller titta in i bokhandeln för ett prat om detta! 

Arrangör; Mångfald Tillsammans!


Välkommen till Kulturtorget i Norrtälje, platsen där samtal förs!




Medarrangörer; 

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje

Sensus studieförbund, Norrtälje



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...