fredag 25 augusti 2023

Lukas & Lotta lär sig badvett. Fisketuren på sjön. Cornelia Kindmo & Katarina Vintrafors.


Det är äntligen helg och Lukas och bästa kompisen Lotta ska åka ut med farmor och farfar på sjön för en fisketur i deras båt. De ska till sitt speciella ställe, där som det alltid nappar, men plötsligt hör de något.

- Hallå! Snälla, hjälp oss!

- Var kom det ifrån?

Författaren Cornelia Kindmo har arbetat aktivt som simlärare i många år med allt från babysim till vuxencrawl. Böckerna om Lukas och Lotta har hon skrivit för att inspirera barn att ha roligt samtidigt som de lär sig hur de är säkra i och omkring vattnet. Olyckor kan undvikas om barn och vuxna är rustade med rätt kunskap.

Serien Lukas & Lotta lär sig ges ut i samarbete med Svenska Livräddningssällskapet.



Glöm inte att se till att alla barn får tillgång till #simskola och att de får lära sig #badvett. Och att de läser härliga och viktiga böcker tillsammans med sina vettiga vuxna!

Pepp för att kunna simma! Det är lek och allvar, överlevnad och viktigt, eller hur? Det behöver vi kunna, både som barn och vuxna. Det ger mer till livet, som t ex trygghet och glädje, rörelse och hälsa. 

Oj, oj, oj, vilket äventyr som utspelar sig i den här boken.  Det är spännande, t o m hemskt och det slutar lyckligt. Så skönt att vi kan andas ut och skratta tillsammans.  Och fika, för det är guld värt att fika tillsammans när man har äventyrat i naturen med flytväst och fiskespön.

Den här berättelsen innehåller många delar, som skratt och allvar, lek mellan barn och vuxna och också kvalificerade faktaavsnitt om säkerhet, simning och vatten. Den innehåller sådant vi vill göra tillsammans.  Den ger också kunskap och konsekvenser, tankar om rätt och varför. Därtill har den härliga och färgglada illustrationer. Man blir glad, helt enkelt.

Det känns dumt att missa bokserien om Lukas & Lotta som lär sig badvett. Heja dig som gör som dem. Lär dig simma. Och ha alltid din flytväst på när du är i båten!

Tjohoj, så fint. 


A..



#Lukas&Lottalärsigbadvett. #Fisketurenpåsjön. #CorneliaKindmo & #Katarinavintrafors. #whipmedia 

#Roslagensbokhandel #Kulturtorget #platsendärsamtalförs 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...