tisdag 8 augusti 2023

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje är till salu.


Den här bokhandeln startades 1985 av Yvonne och Krister Svensson. Det är en anrik bokhandel och en särskild plats, ja, en riktig bokhandel. Den nuvarande ägaren, Anette Grinde, som har haft bokhandeln sedan 2017, har nu bestämt sig för att överlåta/sälja butiken till ny ägare. Kanske mest för att hon behöver en smula semester. 


Kanske är det du som vill axla denna viktiga plats?


Det har varit - är - en fantastisk tid. Jag har mött otroligt många magiska människor, haft så många utvecklande samtal i bokcirklar och andra typer av möten och lärt mig väldigt mycket om människor, böcker och andra strukturer. Att arbeta med människor och litteratur är fantastiskt. Det avser jag fortsätta med, men kanske i en annan konstellation eller kanske bara på en annan plats. Eller på samma plats.


Om du är intresserad av att ta över hyresavtalet till Norrtäljes mest fantastiska hus, köpa lagret, driva bokhandel, kanske komplettera med annan verksamhet (eftersom huset är stort och möjligheterna oändliga) och kanske dessutom är intresserad av samarbete med kulturaktiviteter - så hör av dig till bokhandlerskan vid Kulturtorget i Norrtälje. 


Vänligen observera att all verksamhet i bokhandeln fortsätter som vanligt - med vanliga öppettider, bokcirklar, föreläsningar, samtal, spel, litteraturdagar, med mera, till dess verksamheten är avyttrad. Det kan ju ta ett år eller tre. 


Sannolikt är också att all kulturverksamheten fortsätter - även efter försäljningen av bokhandeln - i samarbete med ny ägare eller separat, beroende av vem och på vilket sätt en ny ägare vill driva verksamheten. 


Är du intresserad av den här platsen, det här huset och den här verksamheten, så hör av dig för ett prat.


Litteratur och kultur är guld för själen!


Anette Grinde

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.

info@roslagensbokhandel.se 

tfn 0708905731 



Överlåtes; inkråm, såsom t ex hyresavtal, butikshyllor, butiksställningar/inredning, kassadisk, lager, kopiator, kassasystem/avtal, kassadator, kortläsare/kortavtal, presentkortsskulder, internetavtal, bord, stolar, sjökortsbyrå, mikrovågsugn, kyl, mm.

Till detta kommer platsens goodwill och själ. Ja, det immateriella kräver omsorg och vård. Det kräver själ och hjärta. Det kräver din fantastiska ansträngning, all din tid och all din lust för att hålla i.

Var gärna två eller se till att du har någon omkring dig som vill samarbeta.













Klicka på bilden för att komma till texten hos Norrtelje Tidning (9/8-23)






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...