söndag 26 januari 2020

Råttan kan inte följa med - Åke Kjellström, Elisabeth Högberg Eriksson, Petra Svanbäck


Eric och Maria har en kanin som kallas Råttan. En dag tar deras mamma med dem till kvinnohuset, men dit kan inte Råttan följa med!

Den här boken är riktad till barn som är på väg att flytta in på ett kvinnohus och kan användas som utgångspunkt för samtal om de erfarenheter de delar eller inte delar med Eric och Maria. 

Boken är på tre språk, svenska, engelska och somaliska. 

Råttan kan inte följa med - är en bilderbok för barn 3-6 år.

Oj. Med fina illustrationer och en enkel text berättas en historia om en familj där pappan slår mamman, barnen blir rädda och där mamman och barnen tar sig till ett kvinnohus. De får tala med polisen och de får så småningom en egen lägenhet dit deras kanin får komma. Den fick inte komma till kvinnohuset men i lägenheten får den vara.

Så fint. Och så viktigt.

För vem är den här boken? Ja, kanske är den för den som är utsatt. Eller kanske är den för den som vill tala med sitt barn om att det händer - för någon annan, den som vill veta men inte är direkt berörd. Eller för den som har en vän eller någon i sin närhet, som är berörd. Visst kan vi berätta även de svåra ämnena för våra barn? Hur växer våra barn när de får veta hur andra har det? Hur växer våra barn när de får veta hur saker kan gå till, att det kan bli bra till slut?

Ja, hela historien berättas förstås inte, för hur skulle det vara möjligt. Den lägger förstås ändå en grund till ett påbörjat samtal. Ett innerligt viktigt påbörjat samtal.

Jag blir glad när jag ser att det finns böcker om riktigt viktiga ämnen.  Det här är ett riktigt viktigt ämne, där barnen påverkas, oroas och finns. Boken är på tre språk, så den kan användas av många - ja, läsas, samtalas och funderas kring för många språkbärare.

A..
Bokhandeln i Norrtälje heter Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje - Den heter det vi är och där den ligger. Den heter inte Norrtälje bokhandel - Norrtälje bokhandel låg på gågatan och försvann för flera år sedan, men vi är förstås Norrtäljes bokhandel.

Bokhandelns tfn är 0708905731 och vi nås också per mail: info 😏 roslagensbokhandel.se. Du hittar oss också på Instagram och facebook - sök på Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje - så hittar du oss nog.

Välkommen till butiken vid Lilla torget i Norrtälje, där vi pratar om ljuvliga böcker i mängd.

#Råttankaninteföljamed  #Idusförlag 
#ÅkeKjellström  #ElisabethHögbergEriksson  #PetraSvanbäck
#dinlokalabokhandel  #roslagensbokhandel  #enriktigbokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...