onsdag 22 januari 2020

Återbruk och sysselsättning skapar bra för fler...



Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje drivs som en butik där vi säljer nya böcker i nedervåningen och erbjuder äldre/begagnade böcker en trappa upp.

Den övre våningen - antikvariatet - används också som en plats för praktik, arbetsträning och liknande för människor som annars inte kommer ut i arbetslivet. Vi erbjuder sysselsättning och konkreta uppgifter för den som kan och vill arbeta i en öppen miljö, men i ett sammanhang där de ändå konfronteras med relativt få människor. Miljön är lugn, men arbetsuppgifterna kan göras anpassade för personen. Det finns utrymme att bygga på med fler möten med andra, när personen är redo för detta.

Vi erbjuder t ex Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Stockholms läns landsting möjligheten att placera en person/personer för konstruktiva uppgifter - arbetsträning - här. Antikvariatet och det fantastiska huset gör detta möjligt.

Vi tackar därför idag särskilt er som bidrar med böcker till antikvariatet - återbruk och sysselsättning skapar bra och mer för fler. Tack.

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...