onsdag 29 januari 2020

Billie Lou och Lilla på begravning - Sanna Larén & Anna NorinOj, får man skratta när man läser om det allvarsamma ämnet i "Billie Lou och Lilla på begravning"?

Ja, visst får man skratta när man läser tillsammans med barn (eller för sig själv), för mitt i sorgen lever också livet.

En fin bok. Ett allvarligt ämne. En bra text. Och fina bilder. Och härliga barn, som inbjuder till skratt. Så härligt, ja, älskade barn.

(Bilderbok barn 3-6 år.)


 ------ ------ ------

Billie Lou och Lille Bo är bästa vänner. Förra fredagen dog Lille Bos farfar och idag ska han begravas. Billie Lou ska också följa med på begravningen. - Vad gör man på en begravning egentligen? undrar Billie Lou. - Pappa har sagt att man gråter och sjunger, svarar Lille Bo. Helst samtidigt. 

 På förskolan har Billie Lou och Lille Bo bara lärt sig att skratta och sjunga samtidigt. Det är nog först i ettan man får lära sig de lite svårare grejerna. - Vi får hjälpas åt, säger Billie Lou. 

 Billie Lou och Lille Bo på begravning är en berättelse ur barnets perspektiv, där sorgen och allvaret blandas med humor och värme.

 ------ ------ ------ Pepp för alla fantastiska böcker att läsa för våra barn ------ ------ -----#enriktigbokhandel #roslagensbokhandel 
 #norrtälje #dinlokalabokhandel 
 #idusförlag #SannaLaren #annanorin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...