lördag 25 januari 2020

Basti och plåstermannen - Ellinor Stattin & Kim Virenius


Basti är en helt vanlig kille som älskar sina kompisar och sina lärare på förskolan. Men det finns en sak med förskolan som han inte gillar. Det är Sigge. Sigge tar varje tillfälle att reta Basti, och värre blir det när Basti får ett stort plåster i ansiktet! Följ med Basti hemma, på förskolan och till doktorn för att ta reda på vad en Plåsterman är.

Visst är det för härligt med barnböcker? Ja, särskilt de som berättar om något som är lite tufft, som man kan lära sig fina saker av. Som t ex att det är lek och bus, glina förstår och att det ofta(st) löser sig fast det har varit svårt. Barn (& vuxna) kan ju vara elaka mot varandra (kanske för att man mår dåligt själv) - och det är så himla fint när det blir bra och alla kan skratta tillsammans till slut.

Pepp för att Basti blir frisk!

Den här boken berättar en verklig historia, ja, den har hänt. Det är inte bara hitte-på. Då kanske det är ännu lättare att prata med barnen om det som händer - någon blir sjuk, någon vill vara med kompisar och någon retas. Vad kan hända då? Hur kan man göra? Kan det blir bra?

Bilderbok för barn ca 3-6 år - att läsa för och prata tillsammans med barnet!

Så fint, så fint!

Välkommen till bokhandeln! Vi har barnböcker längst in i butiken - ja, i den del vi kallar för Ryssladan. Ryssladan är byggd på 1730-talet och andas kultur och värme. Välkommen, välkommen!

A..

#Bastiochplåstermannen 
av #EllinorStattin & #KimVirenius  #idusförlag 
#barnböcker 3-6 år #barncancer #leukemi #mobbing 
#dinlokalabokhandel  #roslagensbokhandel  #enriktigbokhandel  
#norrtälje  #wallinskagårdarna  #ryssladan  #kulturplatsiroslagen  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...