onsdag 17 juli 2024

Ikväll (17/7-24) ska vi tala om våld i nära relationer, företrädesvis om våld mot kvinnor.



Är våld i nära relationer strukturellt? Är det ett samhällsproblem? Eller rör det bara den som är utsatt? Vem eller vilka berörs av våldet inom hemmets väggar? Hur ser vi det som händer bakom de stängda dörrarna och fördragna gardinerna?


Vi vet att våldet finns runt omkring oss, i Rimbo, i Norrtälje och Hallstavik. På öarna, i staden och på landsbygden. Kanske hos oss själva eller hos grannen. Kanske behöver vi ses, för att tala om saken? Vill du komma och lyssna? Eller har du en fråga om var du kan vända dig? 


Ikväll (17/7-24) ska vi tala om våld i nära relationer, företrädesvis om våld mot kvinnor. Vi gör det kl 1800-1930 i bokhandeln. Vi gör det tillsammans med Ingegerd Smedensjö, kunnig föreläsare och författare. I rummet finns också Tjejjouren, som kan berätta om vad de gör, varför de behövs och vilka samtal de för. Där finns också människor med erfarenhet, de som sett, undrar och tagit emot slag. Där finns människor som vet hur det är, hur det kan vara. Och där finns vi andra, som vet för lite. Låt oss samtala tillsammans, lära oss mer om hur och varför.


Att samtala om våld i nära relationer är viktigt. Att lyfta frågorna, veta var man kan vända sig, att få hjälp, att veta när man kan eller ska ringa polisen. Och hur/när omgivningen kan agera. 


Vill du delta


Platsen för samtalet är Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. Tfn 0708905731. Info@roslagensbokhandel.se


Välkommen. Idag. Onsdag 17/7-24. Föranmälan, ja. 

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...