måndag 29 juli 2024

3/8-24. Välkommen till folkdräktsvädringsdagen.

 


Välkommen till folkdräktsvädringsdagen 3/8-24 i Norrtälje. Vad är en folkdräkt? Vad är en folklig dräkt? Hur ser din dräkts historia ut? Är det en dräkt för vardag eller fest? Vem kan berätta om sin dräkt? Vem intresserar sig för tyg, mönster och historia? Vem ser kläderna som något viktigt, vem vill berätta? Hur vill vi se och visa - egna plagg, andras plagg - historien kring plaggen? Vad berättar det om vår historia? Vill du lyssna till folkmusik, kanske också dansa till den? Vilken verksamhet har din hembygdsförening? Folkmusiker Einar Zethelius med vän står för den dansglada musiken, för dig att dansa till. Sol är beställd!

Folkdräktsvädring (ta på dig och visa din dräkt!), samtal och visning av folkdräkter, folklig dräkt och dräkt för fest. Varifrån kommer vädringsdagen? Folkmusik och dans. Den finska kultursällskapet Teatteri UNIIKKI ordnar fika

Lördag 3 augusti 2024, kl 1200-1500.

Lilla torget, Norrtälje.

Fri entré.

Berätta gärna att du kommer i dräkt och om/att du vill berätta om din hembygdsförening eller din dräkt. Berätta gärna om du vill dansa på stadens lilla torg. 

Kontakt?
Anette Grinde, 
tfn 0708 905 731. 
Mejl: info@roslagensbokhandel.se
 (eller i bokhandeln)







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...