måndag 22 juli 2024

En alldeles vanlig dag. Kristina Murray Brodin. Illustrationer Sophie Irebring. (3-6 år)

 En alldeles vanlig dag. 

Text Kristina Murray Brodin. 

Illustrationer Sophie Irebring. 


En alldeles vanlig dag på förskolan men ändå inte. För här finns inga vuxna, bara barn. Barn som klarar det mesta på egen hand. 

Jag tänker på hur man lär sig hur det är på olika ställen i livet. Så här gör man hemma, så här gör man borta, så här gör man på förskolan och så här gör man när man ska busa. När det är allvar gör man så här och när det är skoj gör man så här, ibland lite olika på olika ställen. För att det är olika personer där. 

Här är barnen på förskolan. De har lärt sig hur man gör, att man ska läsa sagor, sova, hjälpa varandra, äta och när man kan gå hem. Det man har lärt sig kanske man kan, ja, till en viss gräns, göra själv, utan vuxna. Men, hur går det när man blir trött och när det händer något på allvar?

Kristina Murray Brodin och Sophie Irebring har gjort en fin berättelse tillsammans, där text och bild samspelar på ett fint sätt. Lite skoj, lite allvar och ett bra underlag för prat och tankar tillsammans med barnen. 

En fin bok - för barn i åldern 3-6 år.


#kristinamurraybrodin #olssonsförlag #sophieirebring #enalldelesvanligdag #kulturtorget #välkommentillnorrtälje  #Roslagensbokhandel


Författare: Murray Brodin, Kristina
Illustratör: Irebring, Sophie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...