onsdag 12 juni 2024

17/7-24. Ingegerd Smedensjö. I dina kvarter : en bok alla bör läsa, om mäns våld mot kvinnor

 


Vad. 

Samtal/föreläsning om boken - I dina kvarter - och om  mäns våld mot kvinnor.


Vem.

Ingegerd Smedensjö.


När.

Onsdag 17 juli 2024, kl 1800-1930.


Var.

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.


Kostnad & föranmälan.

Kostnad/evenemangspris.
100 kr - swish för anmälan.
Swishnr 123 075 3715 (bokhandeln).
Ange ditt namn och evenemangsdatum.
Din pappersbiljett hämtas - i bokhandeln i Norrtälje.

Begränsat antal platser - anmäl dig i god tid! 

Biljettens belopp kan användas under kvällen som delbetalning vid köp av författaren/föreläsaren Ingegerd Smedensjös bok I dina kvarter.

I dina kvarter är en lättläst bok om ett svårt ämne mäns våld mot kvinnor, ett av våra största samhällsproblem. Det är en ögonöppnande bok där vi får möta våldet som män utsätter kvinnor och barn för och som pågår varje dag, dygnet runt. Boken ger svar på de frågor många av oss har.

Du som läsare bjuds in i utlämnande samtal med utsatta kvinnor, en dotter och några närstående. Deras upplevelser blandas med fakta om våldets nedbrytande processer, omgivningens betydande roll, myndigheters ansvar, listor med varningssignaler, checklistor, tips och råd. Oavsett om du själv är utsatt för våld, är orolig för någon i din närhet, möter utsatta kvinnor och barn i ditt yrke eller sitter i en beslutsfattande roll i samhället, är detta en bok du bör läsa.

Det råder en stor kunskapsbrist om mäns våld, i vår omgivning, hos våra myndigheter och våra politiker. Trots att media lyfter frågan allt mer, finns en massiv tystnadskultur i vardagen som bidrar. Priset är högt för vår tystnad, okunskap och låga prioriteringar - och det är kvinnor och barn som betalar. Det är dags att bryta den tystnadskultur som håller fördomar och okunskap vid liv och skuldbelägger våldsutsatta. Kunskap är ett första steg till förändring.

Med boken vill författaren sprida kunskap, motivera och inspirera till förändring.


Arrangör.

Mångfald Tillsammans (ideell förening)

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...