onsdag 24 juli 2024

Pappor. Malin Gustafsson. Annalena Sandgren. (3-6 år)


Pappor. 

Malin Gustafsson. 

Annalena Sandgren. 

(3-6 år)


Lea har en pappa som syr och stickar, någon har en som gräver och bär. En del har en med hett humör, någon har en som sällan svär.


Följ med och träffa en rad olika pappor i simbassängen, vid cirkusen, genom fönsterrutan, på balkongen, framför spelplanen och under stjärnorna.




Illustratör: Sandgren, Annalena
Författare: Gustafsson, Malin


Pappor. 

Malin Gustafsson. 

Annalena Sandgren. 

(3-6 år). 

Idag är en bra dag. Solen skiner, barnen busar på torget utanför bokhandeln och en pappa kommer in i butiken. Han ler, förmanar sina barn och frågar efter en bok om odling i trädgården. Han ska lära barnen hur man odlar, så den får gärna vara avsedd för barnen. Det gör inget om den inte är det, säger han sen, för grejen är ju jorden vi ska mecka i tillsammans. Vi ska ju prata om hur det växer, vad som växer och hur man kan göra - med blommor och mat. 


I boken Pappor finns alla möjliga pappor. De ser olika ut, bor olika, kommer från olika ställen, känner olika, gör olika och träffar sina barn olika. De verkar som om pappor är som folk är mest och boken Pappor kan vara ett himla bra sätt att prata med sina fantastiska barn om hur folk är, när de är som folk är mest. Ja, någon är kanske på nåt annat sätt. Lika, olika, samma och något helt annat. 

Det här är en fiiiin bok att läsa för ett glin i åldern 3-6 år. Läs tillsammans, skratta och lek, fatta hur vi är och att det är ok att vara som man är. Var och ens pappa är sin, någon annans är på ett annat vis. 

Malin Gustafsson har arbetat med texten, formulerat och funderat, strukit och hamnat rätt. Annalena Sandgren har illustrerat och skapat färg och form, får oss att le och undra, skratta och förstå. Bokförlaget IDUS har sammanfört yrkesgrupperna, text, bild och helhet. De, alla tillsammans, har presterat en bok att sätta i händerna på en vuxen och ett barn - tillsammans i ett stillsamt prat. 

Tack, ni som skriver, illustrerar och formar fantastiska böcker till de nytillkomna barnen. Tack!



#malingustafsson #annalenasandgren #pappor #idus #roslagensbokhandel #kulturtorget #platsendärsamtalförs #barnböcker 3-6 år #magiskapappor  #fantastiskaföräldrar #andrasungar  

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...