onsdag 10 juli 2024

10-13/7-24. Rabatt för dig som är medlem i bokhandelns vänner i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.


Ansiktena. Tove Ditlevsen.

Härmed utlovas 50 kr rabatt under perioden 10-13 juli 2024 - på boken Ansiktena av Tove Ditlevsen. Rabatten ger till dig som är medlem i:
  • bokhandelns vänner 2024 (i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje) eller
  • Roslagsambassadörerna 2024 i Norrtälje

Vänligen hänvisa till det här inlägget för rabatten.
Ansiktena. Tove Ditlevsen.

Ansiktena utgavs 1968 och handlar om en fyrtioårig kvinnas psykiska sammanbrott, i ett hem och en familjekonstellation som tycks lika otäck och hotfull som någonsin världen utanför – den som nu står i brand.

Mot slutet av sitt författarskap arbetade Ditlevsen med ett litterärt alter ego, Lise Mundus. När vi möter Lise är hon medelålders och lever ett till synes bra liv med mannen hon älskar och sina barn. De har en hemhjälp, Gitte, och Lise har råd och tid att skriva. Men familjemaskineriet fungerar inte. Att hennes make ligger med hemhjälpen är en sak; att Lise anar att han också har en sexuell relation med hennes 17-åriga dotter är något helt annat. Det här är berättelsen om en människas resa in i ett mörker där hon helt tappar kontakten med verkligheten – samtidigt som romanen på ett subtilt sätt hela tiden frågar vad som är friskt och sjukt, och vad ett psyke egentligen är.

Ansiktena är ett mästarprov i gestaltning. Det är Ditlevsens mörkaste roman som präglas av en otäck stämning där det inte går att nå fast mark och allting glider. För första gången i svensk översättning av Ninni Holmqvist.

Danska Tove Ditlevsen (1917-1976) debuterade 1939 och skrev romaner, noveller, lyrik och minnesböcker. De senaste åren har Ditlevsen fått många nya läsare, inte minst genom Köpenhamnstrilogin där den älskade romanen Gift ingår.


Bokhandelns vänner.
Medlemskap i bokhandelns vänner kostar 100 kr för 2024 och ger dig tillgång till rabatter på böcker och aktiviteter i bokhandeln. Du blir medlem genom att swisha medlemsavgiften till nr 123 075 3715 (bokhandeln). Ange din mailadress i meddelanderaden.


#ansiktena
#toveditlevsen
#naturkultur
#roslagensbokhandel
#bokhandelnsvänner
#roslagsambassadörerna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...