söndag 14 juli 2024

26/8-24. Vi samtalar om dokumentären Make Democracy Great Again tillsammans!

Vi samtalar om dokumentären Make Democracy Great Again tillsammans! Hur ser demokratin ut?

Journalisten Jan Scherman har gjort en dokumentär - om vikten att vända den negativa utvecklingen i världen. Dokumentären lyfter en av vår tids viktigaste frågor: Kommer demokratin att överleva? Trenden är tydlig, demokrati som styrelseskick är på tillbakagång och polariseringen ökar i världen. Journalisten Jan Scherman är ciceron i filmen som tar oss med från Sydafrika till USA, England och Sverige, där vi möter en rad människor som jobbar för att vända utvecklingen. 

Hur ser vi på frågorna? Vad gör vi och hur agerar vi? Dokumentären är 1 tim 20 min, har Sverige som produktionsland, producerades 2024 och är olämplig för barn. 

Du ser filmen själv hemma hos dig, eller hos en vän som har TV4 play. Du hittar den här. Jag ser den hos mig, hör av dig om du vill se den tillsammans. (Vi ordnar ingen offentlig visning.) Därefter möts vi för samtal om filmen


Vad.
Samtal om demokrati med utgångspunkt från filmen Make Democracy Great Again.

Varför.
För att samtal om viktiga frågor är ett kitt mellan människor, lär oss mer om vår tid, oss själva och varandra. Vilka frågor är viktiga i vår tid? Varför är det så? På vilket sätt kan vi, var och en, ta ansvar för utvecklingen av vår tid, vår tid på jorden? Vad lämnar vi vidare till kommande generationer?

När.
Måndag 26 augusti 2024, kl 18.15-19.45.

Var.
Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.

Kostnad.
(Troligen inklusive fika, men det är beroende av antalet personer i rummet.)

Medlem i bokhandelns vänner, 99 kr.
Medlem i Roslagsambassadörerna, 99 kr.
Icke medlem, 149 kr.

Föranmälan.
Du anmäler dig till samtalet genom att swisha avgiften till nr 123 075 3715 (bokhandeln). Ange aktivitets datum som meddelande.

Arrangör.
Mångfald Tillsammans (ideell förening).

Vi samarbetar med Sensus studieförbund och Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje i projektet om demokratiska samtal.


Din anmälan är bindande. 
Swishnr 123 075 3715 går till bokhandeln, som vidarebefordrar hela beloppet till den ideella föreningen Mångfald Tillsammans som arrangerar mötet, lägger tid och pengar för arrangemang, marknadsföring, fika,  iordningsställande av lokalen, teknisk utrustning,  mellansamtal och sånt. En anmälan är sålunda alltid bindande. Jobbet görs, är gjort, för dig. Om arrangemanget ställs in, vilket är sällsynt, t ex pga sjukdom hos en föreläsare, kan inbetalda anmälningsmedel flyttas till ersättningsdatum för aktiviteten eller omvandlas till ett presentkort i butiken. Inbetalda medel återbetalas ej.

Bokhandelns vänner.
Medlemskap i bokhandelns vänner kostar 100 kr för 2024 och ger dig tillgång till rabatter på böcker och aktiviteter i bokhandeln. Du blir medlem genom att swisha medlemsavgiften till nr 123 075 3715 (bokhandeln). Ange din mailadress som meddelande..





#demokratiskasamtal  #MakeDemocracyGreatAgain #JanScherman #roslagensbokhandel  #kulturtorget #demokrati #vimåsteprataomdemokrati #sensusstudieförbund 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...