onsdag 24 april 2024

I ett främmande rum. Damon Galgut.

 


I ett främmande rum.

Damon Galgut.


Följeslagaren.


Relationer. Kärlek. Vänskap

Det handlar om relationer och möten, eller ett sådant. Hur går vi ihop, eller inte? Varför händer det? Hur olika kan vi vara, om vi ska gå sida vid sida? Vems bild är sann? Råder det kärlek eller vänskap här?


Makt.

De möts. De möts igen och ger dig ut på en resa, de slår följe med varandra. De planerar tillsammans, eller är det bara en som gör och den andre känner sig överkörd? Vad gör det med relationen och deras gemensamma resa? Hur påverkas vi av det inre såret, känslan av underlägsenhet, som inte låter sig läkas? Är det underlaget, bristen på kommunikation eller pengarna som gör situationen? Vad vill var och en? Vad är var och en?


Reaktion.

Han bubblar över, vill tala och rensa luften, men får inte. Det ska ske sen, säger den andre, men han har fått nog. Stoltheten eller tjurskalligheten gör att ingen backar, inget samtal kommer till stånd och uppbrottet är ett faktum. Vem har rätt? Måste någon ha rätt? Hur mår var och en sen?


Olika, tillsammans.

Hur olika kan vi vara om vi ska gå sida vid sida, tillsammans, kort eller länge? Hur behöver vi agera, se av andra och oss själva? De vandrar. En fort och långt, den andre vill långsamt. En tävlar, den andre inte. Om det alltid är samma som måste backa i en relation, håller den då? Hur ser den andre bilden? Kan man förstå när man inte berättar, frågar och anstränger dig för att upptäcka varandra?



Makt. Känslor. Undertryckelse. Rädsla. Utanförskap. Pengar. UtsatthetKärlek. Ånger




#damongalgut #iettfrämmanderum #albertbonniersförlag #makt #utanförskap

#roslagensbokhandel #kulturtorget


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...