Antikvariatet Norrtälje

Vi säljer nya böcker i bokhandeln, men ja, vi tar emot gamla böcker. Vi köper inte in de begagnade böckerna, men vi tar emot dem som gåva. Syftet med mottagandet av böckerna är välgörande ändamål, för att kunna skapa mer för andra. 

Med det antikvariska rummet - #entrappauppibokhandeln - kan vi t ex åstadkomma praktik för människor som behöver komma ut i arbetslivet, alltså arbetsträning. Uppgifter kan vara att ställa i ordning, skapa register för de antikvariska böckerna, prismärka, etc. 

Arbetsträningen kan också röra sig om att arbeta med illustrationer, marknadsföring och annat som hör butiken eller antikvariatet till. Personen kan arbeta i butiksdelen eller i ett rum utan kontakt med kunder - med utgångspunkt från egna val, hälsa och personlighet. Personens kompetens, välmående och intresse är utgångspunkten.

Arbetsträning  skapar möjligheter för människor att komma ut i arbetslivet. De handlar om att öva, utmana och skapa nytt för sig själv och för andra.  

Bokhandeln  och Mångfald Tillsammans genomför aktiviteter, arrangerar föreläsningar eller skapar andra former av mervärden för människor. Tillsammans är ett ledord, alltså tillsammans med andra människor och tillsammans med andra föreningar/organisationer.

Böckerna hämtas i och betalas till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. Vi genomför arrangemang och aktiviteter tillsammans med den ideella föreningen Mångfald Tillsammans. Grejen är alltid tillsammans.

Just nu finns böckerna på övervåningen i bokhandeln. Titta gärna in för att botanisera där.

Följ gärna Antikvariatet Norrtäljefacebook och/eller på instagram.

Frågor? 
Titta in till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje

Tfn 0708905731
info😉 roslagensbokhandel.se


I antikvariatet finns t ex ... (länk)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...