onsdag 24 april 2024

18/5-24. Vadå, pengar? Lina Jakobsson. Anna-Paulina Räisänen. (3-6 år)


 My och Ruben letar efter byggskatter i naturen när de hittar en reklamaffisch för en cirkus. Självklart vill de gå dit. Det är bara ett problem, det kostar pengar. Men vad är egentligen pengar och hur ska man få tag på dem?

Det här är en bok om hur man kan tänka kring pengar, om deras värde och om hur vi alla behöver hjälpas åt för ekonomisk hållbarhet.


*** 


Lina Jakobsson har skrivit texten och Anna-Paulina Räisänen har illustrerat boken: Vadå, pengar? som passar barn i åldern 3-6 år. Den är ett bra samtalsunderlag för att prata om pengar. Är pengar tomburkar eller ett kort? Vad är pengar egentligen? 


Barnen i berättelsen klurar och frågar, men de är också duktiga på att göra när de kommer på vad de ska göra. De får hjälp av vuxna, eftersom de inte kan skriva själva ännu. Det är svårt att sätta ett pris, t ex för 10 minuters hundvakt eller blomvattning. Det är också beroende av vad den andra personen tycker att det är värt. De säger ett pris och någon annan säger ett annat. Till slut får de ihop alla pengar de behöver. 


Man får jobba för plus och minus, man kan ta hjälp av andra och det är mycket bra när man förstår vad pengar är och vad man kan ha dem till. 


Lina och Anna-Paulina har samlat sig till en fin berättelse, med fina illustrationer. Den kan ge anledning till samtal i många riktningar. 


Boken rekommenderas!


Lina Jakobsson kommer till Norrtälje litteraturdagar - hon är här lördagen den 18/5-24 och kommer då att visa och berätta om boken, ja, signera den också om du vill köpa den då. 


Vi har boken i bokhandeln från 24/4-24. Missa inte den! 


Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje! 




#vadåpengar #linajakobsson #idusförlag #roslagensbokhandel #kulturtorget #platsendärsamtalförs #barnböcker 3-6 år #annapaulinaräisänen #norrtäljelitteraturdagar 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...