söndag 17 mars 2024

Vilket sammanhang möts vi i? Vilket ämne är aktuellt för dagen?

Vilket sammanhang möts vi i?


Vilket ämne är aktuellt för dagen?


Välkommen till vårt samtal. Idag möts vi för att tala om granens framtid i Sverige.


Det är det som är ämnet, det är därför vi är här. Vi ber dig respektera människor i rummet och ämnet för dagen t ex genom att låta alla komma till tals, att noga lyssna på varandra och genom att hålla dig till ämnet. 


Att lyssna innebär t ex att förstå vad den som talar säger, inte bara att möta med sin egen uppfattning. Var inte upptagen med att tänka på ditt och säga ditt, vi ber dig också lyssna för att försöka förstå och bekräfta den andres insikt och kunskap. 


Ett syfte med våra samtal är att lära sig något nytt. Vi ber dig vara öppen för det.


Om vi är nya för varandra och gruppen är liten kan vi göra ett presentationsvarv. Vi ber dig då tänka på ämnet och bara nämna det som är relevant för samtalet. Vi ber dig också hålla dig kort. Familj och barn, giftemål och död, liv och känslor kanske inte hör hemma i informationen om vi ska tala om en specifik bok, hat i kommentarsfälten, granar eller folkdräkter. 


Allt som finns i vårt huvud behöver inte sägas just här, just nu. Det kan finnas andra tider och sammanhang det passar bättre i. 


Var snäll och tänk på sammanhanget, ämnet, människorna i rummet och respektera tiden. Låt oss gemensamt se att alla få plats.


Vi ber dig också att du stänger av och lägger bort din mobiltelefon. Vi är här för samtal med människorna som finns i rummet. 


Varmt välkommen till dagens samtal. 


A..




#folkbildning #Sensusstudieförbund  #SensusNorrtälje #platsendärsamtalförs #Kulturtorget #mobilfritt 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...