måndag 25 mars 2024

16/4-24. Män i samtal om livet. (Samtalsgrupp för män, tisdagar)

 

Vad. Män i samtal om livet. 

(Samtal t ex om liv, sorg, ensamhet, saknad, glädje, reaktioner, känslor, rörelse, relationer...)

Närtisdagar kl 1800-2000. 16 april,  14 maj, 4 juni.




Samtalsledare. Charlie Norrman.


Plats/lokal: Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje


Syftet med gruppen är fördjupande samtal, män emellan, om livet, känslor, livsförutsättningar och dagen som den ter sig. Det är också att skapa ett socialt sammanhang där samtalet i en lugn atmosfär och en kopp te eller kaffe är förutsättningen. Vi tänker oss kravlöshet, men närvaro i gruppen. Alltså uppmärksamhet också mot de andra i rummet - för att var och en spelar roll. 


Samtalsgruppen vänder sig till seniorer (vuxna män) som vill fundera och diskutera kring liv, åldrande, hälsa och välbefinnande, ja, livets frågor, helt enkelt. Syftet med samtalsträffarna är att ge vuxna chans att träffas, dela erfarenheter med varandra och samtala om livsviktiga frågor. Vi hoppas att deltagarna får ny kunskap om hur de kan påverka sin livssituation till det bättre, om den inte är bra.


Vi människor behöver sociala sammanhang, sammanhangen är olika för olika människor och i olika konstellationer.  Man kan inte få allt i varje rum, men man kan kanske hitta något av det man söker. Det här är avsett som ett livssamtal mellan män.


Vi arrangerar bokcirklar på den här platsen. De syftar till samtal om boken. Syftet där är inte det privata utan boken och dess innehåll. Vi lämnar oftast det privata utanför det samtalet, eftersom syftet är boken. Ibland finns dock behov av att tala om existentiella frågor: hur ser livet ut, hur känner vi om det? Var ligger vårt välmående, vår oro eller de hälsoreflektioner som behövs? Sådana samtal behöver en särskild tid, en särskild tanke, för att hinnas med. Det är tanken här. Alltså livet, inte en bok (även om man kan tala om böcker i en samtalsgrupp också, men det är inte tänkt som huvudfokus.)


Vi erbjuder en (manlig) samtalsledare, en tid och en plats för samtal. Respektive grupps storlek bör inte vara större än 8 personer, för att utrymme ska finnas till samtal för alla. Flera grupper kan skapas. 


Vill du delta i detta, så hör av dig till bokhandeln i Norrtälje. 


Föranmälan; Ja, gärna idag! 


Kontaktpersoner 

Anette Grinde tfn 0708905731 - info @ roslagensbokhandel.se


Kostnad; 75 kr/tillfälle. Swish till 123 075 3715. (Samtal och fika)


Arrangör: Mångfald Tillsammans (ideell förening) tillsammans med bokhandeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...