lördag 16 mars 2024

18/5-24. De två himlarnas land. Ljus och mörker. Lina Jakobsson & Joen Söderholm. (3-8 år)



18/5-24. Norrtälje litteraturdagar. 
De två himlarnas land. Ljus och mörker. 
Lina Jakobsson & Joen Söderholm. (3-8 år). 



I skogen bakom Alvins hus finns en ljussten. Med den kan Alvin förflytta sig till De två himlarnas land, ett land där ljus och mörker samsas om himlen. En dag känns ljuset inte som vanligt. Mörkret har kommit närmare och Alvins vän Vimsa verkar orolig. Balansen är rubbad.

Ska Alvin och Vimsa kunna ta sig in i den mörka delen av landet för att nå Gnosis och få hjälp att hitta balansen?


Jag tänker att det är magi när en ny bok föds, när en författare och en illustratör tillsammans med ett förlag har skapat något nytt. Här har Lina och Joen, med sina olika kompetenser - text och bild - skapat en fantastisk berättelse om livets balans. Det handlar om fantasi och vänskap, det handlar om naturen och dess väsen och det handlar om ljus och mörker.  

Jag blir varm inombords när jag läser den fina berättelsen. Illustrationerna är också väldigt fina, de passar också mycket väl tillsammans med berättelsen. 

Det här är en fin högläsningsbok, som kanske tar ett par kvällar att läsa. Eller varför inte en fin lässtund under dagen, för visst behöver vi lite lugn även om det inte är sovdags. Den är lite hemsk, lite spännande och den slutar väldigt fint. 

Det är verkligen en fin bok att läsa tillsammans. Jag tyckte väldigt mycket om den, både berättelsen och illustrationerna. 

Missa inte De två himlarnas land - ljus och mörker - av Lina Jakobsson och Joen Söderholm. 

Lina Jakobsson kommer till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje lördag den 18/5-24 under Norrtälje litteraturdagar för att visa och berätta om sin bok.  Missa inte det! 

Välkommen! 



#ljusochmörker #linajakobsson #joensöderholm #detvåhimlarnasland #dittbokförlag #roslagensbokhandel #kulturtorget #platsendärsamtalförs 


Utgivningsdag. 2024-05-13 
Författare. Jakobsson, Lina 
Illustratör. Söderholm, Joen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...