tisdag 5 mars 2024

Anna Carlstedt är en stjärna!

 


Bokhandlerskan med
Nostradamus profetior, översatta 
av Anna Carlstedt och Jan Stolpe.



Anna Carlstedt är en stjärna!

Hur kom det sig att vi hittade Drottningens profet? Jag minns inte, men något eller någon puttade oss i den riktningen. Var det Lovisa Sandberg som puttade, tro? Vi hittade till boken, författaren och förlaget. Vi läste den i bokcirklar med positiva känslor och vi fick möta författaren Anna Carlstedt i ett fint samtal i bokhandeln. Det var uppskattat och roligt, t o m på självaste Nostradamus födelsedag. 


När vi läst, pratat och begrundat såg flera personer mitt ibland oss att de också ville läsa de Nostradamusprofetior som Anna Carlstedt översatt tillsammans med Jan Stolpe. Ja, men hur ska de tolkas? Kan vi det? Ja, vi får väl klura på det! Och ta hjälp av proffs.


Anna Carlstedt kom till oss igen och vi pratade om profetiorna tillsammans med ett antal personer som läst och klurat. Vi samtalade tillsammans.  Det är svårt att tolka, det är oklart om han var en sund och klok man eller om han drogade sig, om hans texter är avsedda att utmana eller hur allvarliga de är. Vad han ville säga finns det många uppfattningar om och slutligt besked låter ännu vänta på sig. Gruppens glädje över läsningen, där särskilt inledning och efterord uttrycktes särskild värme över, var tydlig. 


Oavsett vilket, är Anna Carlstedt en stjärna att samtala med om hennes roman Drottningens profet och Nostradamus profetior. Båda böckerna ska läsas, ja, säger vi alla. Carlstedt har grottat ner sig i Nostradamus tankespår, hans tid och hans familj. Hon kan och glöder. Med lite flyt kommer vi att få träffa henne igen. Det finns ju mer att prata om här, särskilt när uppföljaren till Drottningens profet kommer vad tiden lider. 


För dig som vill veta mer om Nostradamus och hans tid, så rekommenderar vi alltså Anna Carlstedts roman och Nostradamus profetior. 



Anna Carlstedt,
författare till Drottningens profet
och 
översättare till Nostradamus profetior.
Jag rekommenderar Anna Carlstedt som föreläsare eller samtalspart. Hon är kunnig, glädjefylld och inspirerande. Ja, och en synnerligen sympatisk samtalspart. 


Jag tackar och bockar för en finfin kväll.


Tack, Anna Carlstedt. Tack, läsare och deltagare. Tack! 


A..

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje

Mångfald Tillsammans

Måndag 4 mars 2024.








#mars  #annacarlstedt #nostradamusprofetior #drottningensprofet #författarbesök #gidlundsförlag #samtalberikar #magiskasamtal 

#sensusstudieförbund #sensusnorrtälje   #roslagensbokhandel #norrtälje #kulturtorget #platsendärsamtalförs  #roslagen 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...